Grønlandske rubiner

For første gang i verdenshistorien kommer der grønlandske rubiner under hammeren. Rubinerne er udvundet fra minen Aappaluttoq syd for Nuuk og indgår i det imponerende smykkesæt ”La Nina”. En del af overskuddet fra salget går til ”The Polar Bear Foundation”, der støtter polarforskningen.

 

Rubinerne i ”La Nina”-smykkesættet blev udvundet for nogle få år siden i den første prøveboring af mineselskabet ”Greenland Ruby” og er blevet indfattet hos en juveler i Vancouver. Selve salget er interessant både ud fra et gemmologisk og samfundsmæssigt synspunkt, da der her er tale om verdens første grønlandske rubiner, der rent økonomisk kommer det grønlandske folk til gode.

”La Nina” består af en halskæde og et par ørestikker, der er prydet med talrige facetslebne rubiner og safirer i røde og pink nuancer. Ædelstenene blev oprindeligt opdaget tilbage i 1960’erne af GEUS (Geological Survey of Denmark and Greenland), hvor man anslog, at rubinerne var blandt verdens ældste. Der skulle gå mange år, før rubinerne blev udvundet af mineselskabet ”Greenland Ruby” i samarbejde med Grønlands selvstyre.

Cartiers panter og andre perler 

Ingen auktion i Bredgade uden Cartiers ikoniske og meget eksklusive smykker. Denne gang udbyder vi for første gang i auktionshusets historie den klassiske "Panthère Pompom". Halskæden består af et kvastformet vedhæng, der forestiller et panterhoved med øjne af facetslebne smaragder og seks hvidguldsfrynser med talrige brillantslebne diamanter.

Hvis du drømmer om et enkelt og elegant diamantvedhæng, så tag et kig på de to meget fine eksemplarer i allerhøjeste kvalitet – både hvad angår størrelse, klarhed, slibning og farve. Diamanterne i de to vedhæng måler henholdsvis ca. 3.50 ct. og ca. 3.24 ct. og er begge GIA-certificerede.

Art deco og belle epoque

Er du mere til de historiske smykker, er der denne gang et flot udvalg af dekorative art deco og belle epoque-smykker fra starten af 1900-tallet. Blandt højdepunkterne er et art deco-diamantarmbånd fra ca. 1920-30 og et belle epoque-diamantvedhæng fra ca. 1905.

Auktionen tæller desuden smykker fra flere internationale juvelerer, bl.a. Bulgari, Tiffany & Co., Chopard, de Grisogono og Van Cleef & Arpels samt danske juvelerer som Georg Jensen, Reeslev og Holmstrup.

 

Auktion: 1. marts i Bredgade 33 i København

Eftersyn: 22.-26. februar på samme adresse

 

Se alle smykkerne her
Læs mere om auktionen
Læs om budgivning

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Katrin Mikkelsen Sørensen: 8818 1174 · kms@bruun-rasmussen.dk