Kurt Bang Petersens våbensamling (del 1)

I løbet af sit liv formåede Kurt Bang Petersen (1943-2014) at samle en af de allerbedste samlinger af danske marineblankvåben i verden. Denne kommer nu til salg hos Bruun Rasmussen på flere temaauktioner. Vi begynder med en Netaution den 12. december.

Butikken "The Collectors"

Kurt Bang Petersen var uddannet elektriker og ansat i Securitas, hvor han blev en værdsat ekspert i store alarmsystemer. Efter pensionering fuldførte han en gammel drøm: at åbne egen forretning med militære genstande, våben, uniformer og andre samlerobjekter. Drømmen blev realiseret i en af de små pavilloner, der omkranser Kongens Have, og som blev opført i begyndelsen af 1800-tallet. Forretningen ”The Collectors”, der blev passet af flere medlemmer af Vaabenhistorisk Selskab, lukkede dog efter en årrække på grund af ombygning og voldsom stigning af huslejen.

Dansk sjælden mindesabel for slaget på Rheden 2. april 1801 i skede. Vurdering: 10.000-15.000 kr.
Dansk skibspistol M/1744/1802. Vurdering: 12.000 kr.

Antik Våben- og Samlermessen

Kurt Bang Petersen var medlem af Vaabenhistorisk Selskab i 47 år, hvor han var en sjælden ildsjæl, der tog initiativ til forskellige aktiviteter: udstillinger på diverse museer, rejser til både ind- og udland, og i særdeleshed den årlige Antik Våben- og Samlermesse i København, der gennem mere end 30 år voksede og voksede og blev kendt i hele Norden, som den største messe af sin slags. Uden Kurt Bang Petersen var messen næppe blevet til noget.

Interessen for danske marinevåben 

Samlerinteressen var først og fremmest danske marinevåben, der medførte, at Holmens Historiske Samling også gjorde brug af Kurt Bang Petersens store viden på området. Han skrev en række artikler om emnet, men vil først og fremmest blive husket for hovedværket Danske Marineblankvåben bind 1 og 2 udgivet af Vaabenhistorisk Selskab i 2001 og 2002. Udgivelsen er blevet til standardværket om emnet og et fint eftermæle for Kurt Bang Petersens indsats som våbenhistoriker og samler.

Det er derfor også med stor glæde, at vi nu kan begynde at udbyde hans egen samling af danske marinevåben. Den omfattende samling bliver solgt over flere temaauktioner. Vi anbefaler derfor, at du følger med her på hjemmesiden, når de efterfølgende dele kommer på auktion.

To sorte marinehuggerter M/1849 og en skibssabel M/1882. Vurdering: 4.000 kr.

image
Netauktion

Kurt Bang Petersens våbensamling, del 1

12. december fra kl. 18


For yderligere information, kontakt venligst:

Jesper  Godvin Hansen Portrait

Jesper Godvin Hansen

Jesper Godvin Hansen

Vurderingssagkyndig i ældre samlervåben og oldsager / København