På Grand Tour gennem historien

Grand Tour-souvenirs, en Louis XV-kommode af den franske mestersnedker Dubois og et persisk 1800-tals tæppe fra Bakshaish – de fineste antikviteter kommer under hammeren på efterårets internationale auktion i Bredgade.


Souvenirs fra dannelsesrejser

Når vi åbner dørene for efterårets auktion i Bredgade sker det med et rigt udvalg af ældre møbler, tæpper, bronzer og ure. Det hører til sjældenhederne, at vi kan præsentere en samling af Grand Tour-souvenirs. Disse genstande er resultatet af dannelsesrejser, som mange af samfundets velstillede tog på fra 1600-tallet og frem til 1900-tallets begyndelse. De rejsende lod sig inspirere af antikkens kulturer i fx Italien og Grækenland og erhvervede originale antikker eller lod genstande herfra reproducere, som de så indrettede deres boliger med i deres hjemland. Den udbudte Grand Tour-samling rummer fx marmorfigurer fra antikken, møbler i pompejansk stil og romerske mønter. Se hele udvalget af Grand Tour-souvenirs.

Et møbel af Jacques Dubois

Auktionen byder også på en udsøgt Louis XV-kommode fra midten af 1700-tallet af den berømte franske snedkermester Jacques Dubois (1694-1763). Han formgav og udførte møbler for Kong Louis XV, Prinsesse Louise Élisabeth, Hertugen af ​​Orleans og flere andre adelige i Frankrig. Opgørelser lavet efter Dubois’ død har afsløret et stort virke med en varieret produktion, herunder sekretærer, skriveborde, piedestaler og ure, mange dekoreret med blomstermarketteri eller asiatisk lak. Den udbudte kommode er signeret ”I.DUBOIS” og ”JME” og er dekoreret med de for ham karakteristiske stjerneformede, forgyldte bronzebeslag samt amarant-marquetteri.

Engelske lygteure og smukke tekstiler

Det hører også til sjældenhederne, at vi kan præsentere to tidlige engelske lygteure fra 1600-tallet i så fin stand som tilfældet er på efterårets auktion. Begge lygteure er udført i London i anden halvdel af 1600-tallet og stammer fra danske private samlinger. Det ene er udført af urmageren Richard Jarratt, mens det andet er af urmageren Edward Burgis.

Højdepunktet blandt de persiske tæpper er fremstillet i 1800-tallet på et af de berømte væverier i bjergbyen Bakshaish. Tæppet repræsenterer regionens kunstneriske og abstrakte stil, der trækker linjer tilbage til ældgamle persiske tæppemotiver. Et andet stykke mesterligt udført tekstilkunst er en vævet 1700-tals gobelin, hvis motiv viser en række allegoriske figurer under en picnic i en slotspark med et overdådigt udvalg af eksotiske frugter, blomster og vin. Gobelinen er yderst velbevaret og fremstår med de klareste farver. 

 

Auktion: onsdag den 19. september kl. 14 i Bredgade 33, København

Eftersyn: 13.-17. september på samme adresse
 

Se hele udvalget af antikviteter
Læs mere om auktionen
Læs om budgivning
Følg os på Instagram
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Henrik Schleppegrel: 8818 1145  · hsc@bruun-rasmussen.dk

Anders Fredsted: 8818 1142 · afr@bruun-rasmussen.dk

Peter Broe: 8818 1143 · peb@bruun-rasmussen.dk