Et auktionshus – tre typer auktioner

Som det eneste internationalt anerkendte auktionshus i verden tilbyder vi hos Bruun Rasmussen tre typer auktioner – Traditionel Auktion, Netauktion og Direkte Auktion.


De tre auktionstyper baserer sig alle på vores professionelle rådgivning, vurdering og formidling. Vores specialister ved altid, hvilken auktionstype en given genstand egner sig bedst til i forhold til et optimalt salg. 

Traditionel auktion

De Traditionelle Auktioner er blevet afholdt, lige siden auktionshuset blev grundlagt i 1948. Fra podiet i auktionssalen svinger auktionarius elfenbenshammeren over de mest kostbare kunstgenstande, designklassikere, antikviteter, smykker, armbåndsure og sjældne samlerobjekter. Alle er velkomne, og der kræves ingen specielle forudsætninger for at kunne deltage i en Traditionel Auktion. Op til hver auktion udstilles alle udbudte genstande på de såkaldte eftersyn, men de kan også ses online på bruun-rasmussen.dk og i de rigt illustrerede auktionskataloger. 

Netauktion

Netauktionerne kom til i 2004, og her foregår auktionerne udelukkende online på bruun-rasmussen.dk. Du finder kunstgenstande inden for samme kategorier som på de Traditionelle Auktioner, men som oftest er de i et mere tilgængeligt prisniveau. Hver uge året rundt auktioneres flere end 1.500 genstande via Netauktion. Alle genstande kan i ugerne op til salget ses, prøves og føles på eftersynet i vores showrooms i Københavns Nordhavn eller Aarhus.

Direkte Auktion

Det seneste skud på stammen er Direkte Auktion, der kom til i 2018. Denne form for auktion foregår også online på bruun-rasmussen.dk. På Direkte Auktion kan du købe og sælge samme type genstande som på de to andre auktionskanaler – dog i et langt lavere prisniveau. Det er de samme specialister, der med deres sagkundskab og erfaring vurderer og beskriver hver eneste genstand. Den eneste forskel er, at sælger selv fotograferer auktionsgenstanden før salget, opbevarer den hjemme hos sig selv i auktionsperioden og efterfølgende sender den direkte til køber. Derfor er der intet eftersyn hos os. 

Fra 800 kr. til flere millioner

Hvert år auktionerer vi flere end 100.000 genstande på Traditionel Auktion, Netauktion og Direkte Auktion. Med det prismæssigt brede spænd fra 800 kr. til flere millioner kan vi tilbyde en løsning for langt de fleste købere og sælgere. Det er derfor, at vi opfattes som Skandinaviens mest eftertragtede og troværdige auktionshus. Det er derfor, at vi siger: "Bruun Rasmussen er hele Skandinaviens auktionshus". 

Læs mere om auktionerne i vores guides og vilkår