header-image
 

Hermès Birkin – modetaske og statussymbol

I år er det 40 år siden, at en af verdens mest berømte og prestigefyldte tasker kom til verden – den ikoniske ’Birkin’ fra det franske modehus Hermès. På Liveauktionen den 12. juni får vi hele fire eksklusive Birkin-tasker under hammeren. Blandt dem finder man et af de absolut mest sjældne eksemplarer ”Himalaya Birkin 30”, som er vurderet til 600.000-800.000 kr.

Den eftertragtede ’Himalaya’

Himalaya-modellen er fremstillet i nilkrokodilleskind (Niloticus Crocodile) og hører til blandt de allermest eftertragtede af Birkin-taskerne. Dens unikke farve afspejler de sublime skær af Himalaya-bjergkæden og kommer dels fra krokodilleskindets naturlige farvekvaliteter, dels af et resultat af minutiøse efterbehandlingsteknikker. Ligesom alle andre Birkin-tasker er den håndlavet, og der findes derfor ikke to af de samme.

Udover Himalaya-eksemplaret finder man på auktionen også tre andre Birkin-tasker– ”Birkin 30" af mørkebrunt krokodilleskind vurderet til 150.000-180.000 kr., "Birkin 30" af mørkeblåt alligatorskind vurderet til 140.000-150.000 kr. samt "Birkin 35" af lilla Togo-læder vurderet til 40.000-50.000 kr.

Hermès: Sjælden "Himalaya Birkin 30" af nilkrokodilleskind med palladium beslag og to hanke. 2015. Vurdering: 600.000-800.000 kr.

”Den udbudte Himalaya Birkin er fremstillet i meget begrænset antal og er både et eksklusivt samlerobjekt og en af de mest prestigefyldte og luksuriøse håndtasker, der findes".

Daniel Foldschack

Specialist og afdelingsleder af smykker, armbåndsure og fashion hos Bruun Rasmussen

It’s not a bag, it’s a Birkin!

Den verdensberømte Birkin-taske så første gang dagens lys i 1984. Her mødte den franske sangerinde og skuespiller Jane Birkin tilfældigvis den daværende chefdesigner for Hermès Jean-Louis Dumas på et fly. Da Jane Birkin tabte sin taske på gulvet, og alt indholdet faldt ud, beklagede hun sig over, at det var svært at finde en rummelig lædertaske. Derefter designede Dumas i samarbejde med Birkin en taske, som blev opkaldt efter Birkin selv – og resten er historie.

I dag er Birkin-tasken den hellige gral, når det kommer til designertasker og det ultimative statussymbol blandt modefolk. Der er lange ventelister hos Hermès for dem, som vil erhverve sig en Birkin fra ny, og tasken er med tiden blevet en varig legende inden for luksusmode.

I et afsnit af den verdensomspændende tv-serie ”Sex and the city”, som omhandler netop Birkin-tasken, har citatet ”it’s not a bag, it’s a Birkin!” sat sig fast hos millioner af seere og understreget taskens kulturelle betydning.

Hermès: Sjælden "Himalaya Birkin 30" af nilkrokodilleskind med palladium beslag og to hanke. 2015. Vurdering: 600.000-800.000 kr.
Hermès: "Birkin 30" taske af mørkebrunt krokodilleskind med palladium beslag, to hanke og et rum. 2010. Vurdering: 150-180.000 kr.


Klassiske ”Kelly” fra Hermès

Auktionen byder også på en anden kendt signaturtaske fra Hermès, nemlig Kelly-tasken, der oprindeligt blev døbt ”Sac à dépêches”. Tasken blev introduceret i 1935, men fik for alvor sit gennembrud i 1950’erne, da den amerikanske skuespiller og prinsesse af Monaco, Grace Kelly, blev fotograferet med tasken og udgivet på forsiden af det amerikanske tidsskrift Life Magazine. Den nygifte prinsesse skulle efter sigende forsøge at skjule sin gravide mave med tasken. I 1977 blev tasken officielt omdøbt til ”Kelly”. I dag er Kelly-tasken kendt som en tidløs modeklassiker og har, ligesom sin søster Birkin, vundet kultstatus inden for luksustasker.  På auktionen udbyder vi henholdsvis en "Kelly Long" clutch af mørkebrunt krokodilleskind vurderet til 80.000-100.000 kr. og en "Kelly 32" af sort krokodilleskind vurderet til 80.000 kr.

Hermès: "Kelly 32"-taske af sort krokodilleskind med gyldne beslag, kort hank og aftagelig skulderstrop. Vurdering: 80.000 kr.

Farverige ”Capucines Mini” fra Louis Vuitton

Derudover kommer hele 11 farverige ”Capucines Mini”-tasker fra det franske luksusmærke Louis Vuitton under hammeren. Louis Vuitton står i dag som et af modens stærkeste brands og er især kendt for sine tasker og punge med det klassiske brune LV-monogram.

På denne auktion får man rig mulighed for at finde sin yndlingsfarve blandt de udbudte ”Capucines Mini”, der repræsenteres i et væld af farver – fra mørkebrun, hvid og sort til rød, gul, pink og multifarvet til lyseblå, mintgrøn og lyserød.


image
Liveauktion

Fashion: Tasker og smykker

12. juni kl. 15


image
Onlinekatalog

The Art of Luxury

For yderligere oplysninger, kontakt venligst

Daniel Foldschack Portrait

Daniel Foldschack

Daniel Foldschack

Afdelingsleder / Smykker, designertasker & fashion / København
Emma Marie  Huus-Thomsen Portrait

Emma Marie Huus-Thomsen

Emma Marie Huus-Thomsen

Vurderingssagkyndig / Designertasker & fashion / København
Eva Dybkjær Portrait

Eva Dybkjær

Eva Dybkjær

Vurderingssagkyndig / Smykker, designertasker & fashion / København
Rie Kertsch Dalager Portrait

Rie Kertsch Dalager

Rie Kertsch Dalager

Vurderingssagkyndig / Smykker, designertasker & fashion / København
Kristine  Toftgaard Tanderup Portrait

Kristine Toftgaard Tanderup

Kristine Toftgaard Tanderup

Vurderingssagkyndig / Smykker, designertasker & fashion / Aarhus