Auktion i Vejle

Den moderne afdeling rummer bl.a. en række serigrafier af Andy Warhol, heriblandt portrættet “Dronning Margrethe II af Danmark”.

3 billeder

Ældre og moderne kunst

Udvalget blandt ældre malerier indeholder interessante Skagensmalerier med bl.a. Michael Ancher, P.S. Krøyer og Laurits Tuxen. Desuden rummer auktionen en række udsøgte malerier af andre danske malere bl.a. et charmerende landsbymotiv af H.A. Brendekilde med børn, der puster sæbebobler.

Af international klasse ses desuden en signeret koldnålsradering af Picasso med erotisk motiv, mens der fra den klassiske danske modernisme ses værker af bl.a. Olaf Rude, Harald Giersing og Edvard Weie

Møbler

Auktionen byder desuden på en række moderne møbelklassikere. Her ses bl.a. en Poul Kjærholm Chaiselongue med stel af forkromet metal, en Finn Juhl NV-55 armstol med stel af teaktræ samt en stor Kaare Klint spisestue med 12 stole fra Rud. Rasmussens snedkerier.

Blandt det fine udbud af ældre møbler ses et dansk rococo chatol samt en rococo kommode, begge antagelig udført af Mathias Ortmann. Desuden ses en række signerede franske møbler samt en stor himmelseng med fine elfenbensindlægninger i gavle og søjler.

Smukke skulpturer i marmor og bronze

Et yndet emne i dansk billedhuggerkunst er den kvindelige skikkelse, og auktionen byder på flere fine eksempler på dette. Her ses bl.a. en næsten 3 meter høj bronzeskulptur af Vilhelm Bissen, forestillende jagtgudinden Diana samt en yndig ung kvinde med bundne hænder, udhugget  i ren hvid marmor af den norskfødte, men senere danske kunstner, Stephan Sinding.

Smykker og ure af høj carat

En lille gave under juletræet kunne være et brillantarmbåndsur. Blandt det store udvalg af smykker og ure ses bl.a. et Cartier og et Rolex damebrillantarmbåndsur og et treradet brillantarmbånd med 123 brillanter på i alt 24 ct.

Vis emner