Wegeners portrætter

Gustav Theodor Wegeners selvportræt og flere charmerende portrætter af kunstnerens familie er netop nu under hammeren på net-auktion 1050.

Guldaldermaleren

Den danske guldaldermaler Gustav Theodor Wegener (kaldet Theodor, 1817-1877) var elev af hofmalermester og tapetfabrikant Jon Gulsen Berg, inden han blev optaget på Kunstakademiet. Inspireret heraf blev han kendt for interiørmalerier, men kom i denne genre nok til at stå lidt i skyggen af C. W. Eckersbergs elever, heriblandt Wilhelm Marstrand, som Wegener samarbejdede med under udsmykningen af Københavns Universitets festsal.

Wegener favnede dog kunstnerisk bredt og udførte en lang række altertavler inspireret af italiensk renæssance, ligesom han dyrkede historiemaleriet, gerne på baggrund af den danske middelalder og folkeviser. Senere udførte han også teaterdekorationer bl.a. på Det Kongelige Teater.

Portrætmaleren

Gustav Theodor Wegener var mindst lige så kendt som portrætmaler. De af hans portrætter, der udbydes på net-auktion 1050, rummer en rigdom af personlige karakteristika, stor kunstnerisk sans og fine detaljer.

Den udbudte samling rummer bl.a. portrætter af hans forældre og søskende. Faderen, som var forstander for Jonstrup Seminarium og senere konsistorialråd Ernst Wegener, er malet som en lidt barsk herre med et skarpt blik. Moderen, Birgitte Wegener, er derimod malet som en strunk og mild dame med et kærligt blik.

Ganske anderledes er portrætterne af broderen og svigerinden, Christian og Caroline Wegener, der fremstår langt mere officielle og landadelige. Han var også jagtjunker og forstinspektør på Gisselfeldt og bosiddende på skovridergården ”Sophiehøj”. Portrættet af lillesøsteren, Jakobe Wegener, er nærmest et øjebliksbillede af en lille stolt og glad pige, der i lyserød kjole og med stråhat samt bøger under armen er på vej i skole.

Gustav Theodor Wegeners selvportræt er meget fortællende og biografisk. Han har malet sig selv på en sommerdag i afslappet heltepositur med hue og langpibe. Et roligt portræt af en dansk guldaldermaler.

Net-auktion 1050

Auktionen afsluttes onsdag den 15. december fra kl. 20.00.
Se og byd med på alle malerierne her

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Martin Hans Borg: +45 8818 1128 · m.borg@bruun-rasmussen.dk

Heidi Schophuus Jensen: +45 8818 1163 · h.s.jensen@bruun-rasmussen.dk

Victor Svane Nielsen: +45 8818 1125 · v.s.nielsen@bruun-rasmussen.dk

 

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Martin Hans Borg: +45 8818 1128 · m.borg@bruun-rasmussen.dk

Heidi Schophuus Jensen: +45 8818 1163 · h.s.jensen@bruun-rasmussen.dk

Victor Svane Nielsen: +45 8818 1125 · v.s.nielsen@bruun-rasmussen.dk