Et 4-foldigt leve!

Bruun Rasmussen fejrer Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2.s 70-års fødselsdag med fire sjældne serigrafier af popkunstens konge Andy Warhol.

Regerende dronninger

I 1985 udarbejdede den verdensberømte kunstner Andy Warhol serien “Reigning Queens”, der med sin utraditionelle tilgang til hofportrættet i dag står som banebrydende værker i hans produktion. Elizabeth 2. af Storbritannien, Beatrix af Nederlandene, Ntombi Twaia af Swaziland og endelig vores egen regent portrætteredes i et pang-farvet billedsprog, der i sin uhøjtidlige tilgang resulterede i et overraskende og anderledes resultat.

Uhøjtidelig og ophøjet

Med hver sin farveholdning repræsenterer de fire tryk i serien hver især en underfundig variation over et fælles tema. Det “provokerende” resultat udmønter sig dog på intet tidspunkt i en demaskering af regenternes ophøjethed. Tværtimod formår Warhol at fremelske en næsten ikonografisk eviggyldighed i portrætterne. Deres billedmæssige status og slægtskab med portrætterne af Marilyn Monroe og Elvis blev ironisk nok ikke udført på kongehusenes foranledning men på Warhols eget initiativ. 

Som en understregning af det ophøjede udtryk blev et begrænset antal af de verdensberømte serigrafier behandlet med diamantstøv. De udbudte værker er fra denne serie og fremstår hver især som en markant gengivelse af Dronningen, der vil gøre sig i det private hjem eller i virksomhedens foyer.

 

Værkerne udbydes på net-auktion, men udstilles i Bredgade - få skridt fra Amalienborg.

Se de fire portrætter her

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Peter Beck: +45 8818 1186 · p.beck@bruun-rasmussen.dk