Inger Hanmanns malerier

En fin samling af Inger Hanmanns farverige og stemningsfulde værker er netop nu under hammeren på net-auktion 906.

 

Inger Hanmann blev født i Stege i 1918. I en tidlig alder blev hun optaget af musik og af at tegne, hvilket hun fastholdt resten af livet. Efter forberedelseseksamen tog hun til København for at starte på Tegne- og Kunstindustriskolen for Kvinder, hvor hun var elev i årene 1935-38. Her vaktes hendes interesse for moderne kunst, og hun fik stærke oplevelser på udstillinger med bl.a. Matisse og Picasso.

Efter at have giftet sig og fået datteren Marianne, der senere uddannede sig til fotograf, begyndte hun i 1946 på Peter Rostrup Bøyesens malerskole i København. Her studerede hun frem til 1952, og det var på denne skole, at hun mødte maleren Poul Frederik Hanmann, der var årsag til, at hun valgte at tage afsked med sin hidtidige tilværelse og starte en ny med ham. Sammen fik de datteren Charlotte, der også blev fotograf. I 30 år boede de sammen i den lille lejlighed i Sydhavnen, indtil de flyttede til Gammel kongevej, hvor de fik hver deres atelier. 

Inger Hanmann fik sit gennembrud, efter at direktøren fra Schous fabrikker opfordrede hende til bruge emalje i sine malerier – et materiale, der var en del af virksomhedens produktion. Det blev begyndelsen til en periode, hvor hun skabte en lang række dekorative værker, som senere førte til samarbejde med bl.a. A. Michelsens og Georg Jensens sølvsmedjer, hvor hun overførte sine maleriske erfaringer til en række originale emaljerede korpusarbejder. 

Mange af Inger Hanmanns værker blev skabt til at skulle indgå i samspil med arkitektur, herunder bl.a. verdens største emaljeskulptur til Landmandsbanken samt en 100 kvadratmeter stor emaljeudsmykning til Kastrup Lufthavn.

Eftersyn i Havnen fra fredag den 23. januar 2009.
Auktionen afsluttes onsdag den 3. februar 2009 ca. kl. 21.

 

Se alle Inger Hanmanns værker  

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Marius Harttung: +45 8818 1185 · m.harttung@bruun-rasmussen.dk

 

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Marius Harttung: +45 8818 1185 · m.harttung@bruun-rasmussen.dk