Racerkørerens vinderur – Rolex Daytona

Nu har du mulighed for at få fingrene i et vaskeægte vinderur, som den danske racerkører Michael Christensen vandt under det prestigefyldte Daytona 24-løb. Den tidligere verdensmester ønsker at støtte børn i Ukraine og har derfor valgt at sætte sit yderst sjældne Rolex Daytona på auktion. Det kommer under hammeren den 29. september i Bredgade.

Den 32-årige racerkører og fabrikskører for Porsche Motorsport, Michael Christensen, husker tydeligt 24-timers løbet i 2017 i Daytona. Efter at hans kollegaer havde kæmpet mod flere udfordringer som regn og kulde, satte han sig i bilen godt to timer inden målstregen. Her lykkedes det ham at køre bilen fra en 7. plads og hele vejen frem til sejr. Sammen med sit hold kunne danskeren træde op på vinderpodiet, hvor han som præmie modtog det ikoniske Rolex Daytona.

Nu har Michael Christensen valgt at sætte sit vinderur på auktion. Uret er som noget helt unikt laserindgraveret, hvilket viser, at det er overrakt som præmie til Daytona 24-vinderen. Det er vurderet til 250.000-300.000 kr., og Michael Christensen ønsker at donere overskuddet fra auktionen til Red Barnet i Ukraine.

Jeg har selv været så heldig at vokse op i trygge rammer og gøre det, jeg gør nu. Situationen i Ukraine er helt forfærdelig. De fleste børn der vokser op under helt andre omstændigheder, end jeg gjorde. Jeg vil gerne hjælpe dem, alt det jeg kan, med at få det bedre, så de kan se frem til et godt liv.”

Michael Christensen, racerkører og vinder af Daytona 24-løbet i 2017.

Et Rolex-ur til vindere

Det udbudte Daytona-ur er en videreudvikling af den sportsmodel, som Rolex lancerede i 1963 under modelnavnet Cosmograph og er designet til al slags ræs. Med inspiration fra racersporten er uret designet med en stopursfunktion og et tachymeter, der kan benyttes til at måle hastighed. På bagsiden finder man en laserindgraveret inskription, der bekræfter, at netop dette ur er givet som præmie ved 24-timers-løbet i Daytona. Æsken, som uret kommer i, er ligeledes speciel, da udsmykningen kun ses på de Rolex-æsker til ure, der er vundet ved dette løb.

Rolex: Armbåndsur af 18 kt. guld og stål. Model Daytona ''Winner'', ref. 116503. Vurdering: 250.000-300.000 kr.

’’Der findes i forvejen utrolig mange ligheder mellem ure og biler, ikke mindst den store påskønnelse af både ingeniør- og designarbejde, men det er sjældent, at man ser begge dele kombineret på én og samme auktion. Selv om mange Daytona-modeller kan virke ens, så er det netop i detaljen, at man kan finde noget spændende. Foruden urets særprægede bagkasse bærer det på en emotionel værdi, som kan være svær at beskrive, idet det er givet som førstepræmie ved ét af verdens største racerløb. En helt og aldeles fantastisk historie.’’ 

Vilhelm Islandi Bramsen, afdelingsleder for armbåndsure hos Bruun Rasmussen.

Den udbudte Daytona-model har referencen 116503 og er af 18 karat guld og stål med hvid skive, guldindeks og -visere og udstyret på en ”Oyster”-lænke med foldespænde. I uret sidder et kronografværk med automatisk optræk, kalibernummer 4130.

Om Rolex Daytona

Rolex lancerede i 1965 Daytona-modellen. I starten kaldte man modellen for Le Mans, men Rolex besluttede sig hurtigt for, at Daytona passede bedre til uret. Modellen er da også opkaldt efter 24-timers løbet i Daytona i Florida, som længe har været et centrum for nogle af verdens mest populære motorløb. Uret er udkommet i utallige variationer i årenes løb og har været på markedet under Daytona siden 1965. 

Det specielle ved Daytona-modellen er, at det er udstyret med kronograf, mens der på urets krans er en såkaldt tachymeter-skala, som gør, at man kan beregne sin gennemsnitshastighed på en given distance. Uret er udkommet i alverdens udgaver, heriblandt stål, guld og platin, og findes ligeledes med forskellige skivevariationer.


image
Armbåndsure

Traditionel Auktion

29. september kl. 20


For yderligere information, kontakt os venligst:

Frederik Plum Portrait

Frederik Plum

Frederik Plum

Vurderingssagkyndig / København