Når museerne køber kunst på auktion

Første, anden, tredje … solgt til herren på bagerste række. Sådan lyder de velkendte ord, når auktionarius svinger hammeren i Bredgade. På vores auktioner sker det ofte, at køberen af et kunstværk eller en designklassiker er et dansk eller internationalt museum.

Hos Bruun Rasmussen har vi gennem tiden haft et indgående samarbejde med museumsverdenen i forhold til vidensdeling om kunstfaglige spørgsmål og udveksling af fotomateriale. 

På vores auktioner sælger vi kunst og andre genstande i museumsklasse, og når et værk skal skifte ejer, sker det tit, at gæsterne i auktionssalen eller budgiverne på vores onlinebaserede auktioner er repræsentanter for museumsverdenen.

Gennem tiden har køberne været lige fra et af verdens førende museer som Metropolitan Museum of Modern Art i New York, der erhvervede dansk kunst til deres guldaldersamling, til Skagens Museum og deres mange køb af værker fra den berømte kunstnerkoloni deroppe. Som auktionshus glæder vi os over at kunne formidle salg af værker til museerne, så kunsten kan skabe mest mulig glæde for så mange som muligt.

Efter aftale med museerne offentliggør vi alle museumskøb på en særlig liste, som vi løbende opdaterer. 

Harald Giersing: "Balletscene", 1920/21. Olie på krydsfinér. 127 x 127 cm. Købt af Statens Museum for Kunst for et hammerslag på 1.000.000 kr.
Astrid Holm: Kvinde i interiør, 1911. Signeret. Olie på lærred. 88 x 64 cm. Købt af Øregaard Museum for et hammerslag på 130.000 kr.
Martinus Rørbye: "En Torvedag i Wiborg", 1831. Signeret. Olie på lærred monteret på lærred. 41 x 28 cm. Købt af Den Gamle By i Aarhus for et hammerslag på 1.000.000 kr.

image

Museumskøb gennem tiden