header-image
 

Følg Kærs Kunstkalender 2021!

"Der er altid noget. Der er aldrig ingenting". Måske husker du Peter Kærs ord fra de seneste års kunstkalendere, hvor han tog os med til Constantin Hansens Rom, Anna Anchers Skagen og helt ind i stuen hos Vilhelm Hammershøi. Fra den 1.-24. december kan du igen følge med i "Kærs Kunstkalender", når den populære kunstdetektiv zoomer ind på Elisabeth Jerichau Baumann.

Tag med på en fantastisk rejse til Ægypten og 1800-tallets europæiske kunstliv, når vi i samarbejde med Statens Museum for Kunst giver dig mulighed for igen i år at følge med i ”Kærs Kunstkalender”. Over 24 videoafsnit fortæller kunsthistoriker Peter Kær den usædvanlige historie om en stærk kvinde, der trodsede tidens kønsnormer og blev en internationalt anerkendt kunstner. Omdrejningspunktet er værket En ægyptisk pottesælgerske ved Gizeh“, som Elisabeth Jerichau Baumann malede i 1876-78. Fortællingen formidles i øjenhøjde, og vi kommer tæt på Elisabeth Jerichau Baumann som både kunstner og menneske.

Du kan følge med i kalenderen her på hjemmesiden, ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev eller på Facebook.

På tirsdag den 30. november sælger vi syv andre værker af Elisabeth Jerichau Baumann på årets sidste auktion i Bredgade. Se værkerne her

Elisabeth Jerichau Baumann: “En ægyptisk pottesælgerske ved Gizeh“ (1876-78). Ejes i dag af Statens Museum for Kunst.

Paneldebat i auktionshuset

I videoen her kan du møde samtidskunstner Anette Harboe Flensburg, forsker og formidler Mette Houlberg Rung  fra Statens Museum for Kunst og leder af afdelingen for ældre kunst hos Bruun Rasmussen Julie Arendse Voss til en snak om Elisabeth Jerichau Baumann og hendes værk.

For yderligere information, kontakt os venligst:

Bruun Rasmussen Kunstauktioner Portrait

Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Bruun Rasmussen Kunstauktioner