header-image
 

Kvindelige kunstnere på Kulturnatten

På Kulturnatten den 15. oktober inviterer vi til fernisering i auktionshuset i Bredgade. Her har vores eksperter kurateret en udstilling med fokus på kunst og kunsthåndværk af danske kvindelige kunstnere, hvis tiltagende efterspørgsel er at spore i stigende priser. Vi udbyder alle de udstillede værker og designobjekter på netauktion.

Interessen for de kvindelige kunstneres talent mærkes tydeligere end nogensinde før – det gælder også på auktionsmarkedet. Her ønsker både private samlere og museer fra ind- og udland at udvide deres samlinger i takt med, at kunst- og designhistorien genskrives.

Kom forbi til fernisering

I anledning af Kulturnatten har vi sammensat en udstilling af ældre og moderne kunstværker samt kunsthåndværk udelukkende udført af kvindelige kunstnere. Du kan opleve udstillingen i Bruun Rasmussens gallerirum i Bredgade 33 og blive inspireret af værker af høj kvalitet fra kunst- og designhistorien. NB. Husk at medbringe kulturpas, som skal vises ved indgangen.

”Som auktionshus er det én af vores fornemmeste opgaver at se ind i krystalkuglen i et forsøg på at være på forkant med udviklingen. Samtidig har det været et oprigtigt ønske at deltage aktivt og give vores beskedne indspark til debatten om kvindelige kunstnere, hvis priser traditionelt set har ligget betragteligt lavere end deres mandlige kollegaers. På Kulturnatten har vi mulighed for at nå et bredere publikum og – hvem ved – inspirere til at begynde en ny samling eller udfylde hullerne i en allerede eksisterende.”

Kathrine Eriksen, vurderingsekspert i moderne kunst. 

Alle kunstværker og designobjekter sælges på Netauktion mandag d. 25. og tirsdag d. 26. oktober, og det er allerede muligt at lægge sit bud under Kulturnatten. Eksperterne bag udstillingen vil desuden være til stede til en snak om køb og salg på auktion.

Auktionen bliver tilgængelig på Bruun Rasmussens hjemmeside fredag d. 15. oktober. 

Stigende interesse for kvindelige kunstnere

”Vi har det seneste år haft et indgående fokus på kvindelige kunstnere og kunsthåndværkere. Det har været spændende at engagere sig i denne del af kunsthistorien, og samtidig har det været en øjenåbner for os at opleve, hvor mange ”glemte” kunstnere, der dukker op og skaber førstegangssalg hos os til flotte hammerslag,” siger Kathrine Eriksen.

Blandt billedkunstnerne kan du opleve et værk af Marie Henriques (1866-1944), der begyndte at male i mere naturalistisk stil, men under ophold i Paris blev stærkt influeret af impressionisterne, og Olivia Holm-Møller (1875-1970), hvis koloristiske værker aktuelt vises på GL Strand.

Marie Henriques: Campanula. Gouache, vandfarve og sortkridt på papir. Lysmål 70 x 55 cm. Vurdering: 4.000-6.000 kr.
Olivia Holm-Møller: Markarbejdere. Akvarel på papir. Bladstørrelse 28 x 38 cm. Vurdering: 2.000-3.000 kr.
Effie Hegermann-Lindencrone: To fade samt vase af porcelæn, modelleret i let relief. L. 19,5. Diam. 13 cm. Vurdering: 3.000-4.000 kr.
Gurli Elbækgaard: Skulpturel vase af stentøj modelleret med smal munding. Delvis dekoreret med mat blå og brun glasur. H. 41,5. Vurdering: 3.000-4.000 kr.

Derudover viser vi porcelæn af porcelænsmaleren Effie Hegermann-Lindencrone (1860-1945), der har lavet alt fra blomstermotiver til mere frit modellerede porcelænsskulpturer, og den nulevende keramiker Gurli Elbækgaard (f. 1969) med særlig sans for at teste, lege og eksperimentere med form og farver.


Mere info


image
Netauktion

Tema: Kvindelige kunstnere

For yderligere information, kontakt venligst:

Camilla Bruun Stoltze (ældre kunst): 8818 1126 · cbs@bruun-rasmussen.dk

Kathrine Eriksen (moderne kunst): 8818 1184 · ke@bruun-rasmussen.dk

Line Langkjær (kunsthåndværk): 8818 1166 · lla@bruun-rasmussen.dk