header-image
 

Kvindelige kunstnere på auktion

Interessen for de kvindelige kunstneres talent mærkes tydeligere end nogensinde før – det gælder også på auktionsmarkedet. Her ønsker både private samlere og museer fra ind- og udland at udvide deres samlinger i takt med, at kunst- og designhistorien genskrives. Du kan nu byde på kunst og design i høj kvalitet af kvindelige kunstnere på vores Netauktion.

”Vi har det seneste år haft et indgående fokus på kvindelige kunstnere og kunsthåndværkere. Det har været spændende at engagere sig i denne del af kunsthistorien, og samtidig har det været en øjenåbner for os at opleve, hvor mange ”glemte” kunstnere, der dukker op og skaber førstegangssalg hos os til flotte hammerslag.”

Kathrine Eriksen, vurderingsekspert i moderne kunst. 

Du kan indtil mandag den 25. oktober byde på ældre malerier, møbler og varia og indtil tirsdag den 26. oktober byde på moderne kunst og design på Netauktion.

Stigende interesse for kvindelige kunstnere

”Som auktionshus er det én af vores fornemmeste opgaver at se ind i krystalkuglen i et forsøg på at være på forkant med udviklingen. Samtidig har det været et oprigtigt ønske at deltage aktivt og give vores beskedne indspark til debatten om kvindelige kunstnere, hvis priser traditionelt set har ligget betragteligt lavere end deres mandlige kollegaers,” siger Kathrine Eriksen.

På auktionen er der blandt andet kunst af Marie Henriques (1866-1944), der begyndte at male i mere naturalistisk stil, men under ophold i Paris blev stærkt influeret af impressionisterne, og Olivia Holm-Møller (1875-1970), hvis koloristiske værker aktuelt vises på GL Strand.

Marie Henriques: Campanula. Gouache, vandfarve og sortkridt på papir. Lysmål 70 x 55 cm. Vurdering: 4.000-6.000 kr.
Olivia Holm-Møller: Markarbejdere. Akvarel på papir. Bladstørrelse 28 x 38 cm. Vurdering: 2.000-3.000 kr.
Effie Hegermann-Lindencrone: To fade samt vase af porcelæn, modelleret i let relief. L. 19,5. Diam. 13 cm. Vurdering: 3.000-4.000 kr.
Gurli Elbækgaard: Skulpturel vase af stentøj modelleret med smal munding. Delvis dekoreret med mat blå og brun glasur. H. 41,5. Vurdering: 3.000-4.000 kr.

Derudover kan du byde på porcelæn af porcelænsmaleren Effie Hegermann-Lindencrone (1860-1945), der har lavet alt fra blomstermotiver til mere frit modellerede porcelænsskulpturer, og keramik af den nulevende keramiker Gurli Elbækgaard (f. 1969) med særlig sans for at teste, lege og eksperimentere med form og farver.


Mere info


image
Netauktion

Tema: Kvindelige kunstnere

For yderligere information, kontakt venligst:

Camilla Bruun Stoltze (ældre kunst): 8818 1126 · cbs@bruun-rasmussen.dk

Kathrine Eriksen (moderne kunst): 8818 1184 · ke@bruun-rasmussen.dk

Line Langkjær (kunsthåndværk): 8818 1166 · lla@bruun-rasmussen.dk