header-image
 

Syv tips til at gå på Netauktion

Hvordan byder man egentlig fra sin computer, og hvad nu hvis man gerne vil se tingen inden? Vi har samlet syv tips til dig, som overvejer at købe på Netauktion, men endnu ikke ved, hvor du skal begynde.

Du kender måske til auktioner fra film, hvor der bliver budt med skilte i en fyldt sal, mens auktionarius svinger hammeren fra et podie. Men auktioner er meget mere end det.

Hver eneste uge året rundt sælges flere end 1.500 genstande via vores Netauktioner. Her kan du hjemmefra i ro og mag byde på kunst, design, antikviteter, smykker, armbåndsure og samlerobjekter – ofte i et mere tilgængeligt prisniveau end ved de Traditionelle Auktioner. Vil du gerne vide, hvordan du kommer i gang, så har vi samlet syv tips til at gå på Netauktion her.

1. Tjek vores hjemmeside

Her på vores hjemmeside finder du alle kommende auktioner og oplysninger om hver eneste genstand. Hvis du løbende vil følge med i, hvad der kommer på auktion, kan du også tilmelde dig vores nyhedsbreve, følge os på sociale medier eller oprette en søgeagent.

På hjemmesiden finder du praktiske oplysninger om det at købe på auktion, som kan være gode at orientere sig i, inden du lægger dit første bud.

2. Gå på eftersyn

Alle genstande fra vores Netauktioner bliver udstillet på det, vi kalder eftersyn, op til auktionen. Her har du mulighed for at se, røre eller prøve det, du har forelsket dig i.

Vi har flere afdelinger, og under genstandens beskrivelse kan du finde afdelingen, den befinder sig i. Eftersynet er gratis, åbent for alle, og du behøver ikke at bestille tid inden.

3. Spørg eksperterne

Hvis du bor for langt væk fra os eller af andre årsager ikke kan komme forbi eftersynet, må du altid skrive eller ringe til en af Bruun Rasmussens specialister for at få opklaret eventuelle spørgsmål.

4. Overvej, hvor meget du vil byde inden

Det kan være en god idé, at du, inden du lægger dit første bud, overvejer, hvor din smertegrænse er. Hvad er det højeste, du vil give for det? På den måde behøver du ikke at være bekymret for at komme til at byde mere, end du ønsker, hvis nogen byder imod dig.

I den sammenhæng er det en god idé at orientere sig i, hvad den endelige pris bliver efter salær. For værker af nyere kunstnere skal der betales kunstnerafgift, som du også bør tage højde for, hvis du beslutter dig for et maksimumsbud.

5. Byd på den måde, der passer dig bedst

Der er flere måder, du kan vælge at byde på alt efter, hvad der passer dig bedst. Du kan enten afgive dine bud enkeltvis under auktionen, så du løbende selv byder med. Du kan følge buddene på hjemmesiden, og hvis du bliver overbudt, giver vi dig direkte besked.

Du kan derudover afgive et maksimumbud, og med det sørger vi for at byde for dig på den smarteste måde, indtil du har nået det. Det kan selvfølgelig sagtens være, du får genstanden med hjem billigere, hvis modbyderen giver op før.

6. Hent dine ting

Hvis du har været så heldig at købe det, du drømte om, skal du huske at hente det hos os efterfølgende. Det gør du ved selv at hente det på den adresse, der fremgår på din personlige side her på bruun-rasmussen.dk efter købet. Hvis dit køb bliver flyttet til vores lager, vil dette også fremgå på din personlige side.

Kan du ikke selv afhente dit køb, har du flere muligheder. Du kan sende en anden person eller en transportør, eller du kan bestille transport via vores hjemmeside.

7. Hammerslaget er ikke bindende

Når du er blevet den heldige ejer af det, du har købt, trækkes pengene automatisk umiddelbart efter hammerslaget. Men i modsætning til Traditionelle Auktioner, er hammerslaget ikke bindende på Netauktionerne. Du har altså 14 dages fortrydelsesret.

Har du flere spørgsmål til at gå på Netauktion, kan du finde svar på dem i vores guide.


image

Aktuelle netauktioner