header-image
 

Bruun Rasmussen bliver en del af Bonhams!

Bruun Rasmussen Kunstauktioner går nye tider i møde. Dansk auktionsbranches ”grand old man“ Jesper Bruun Rasmussen har sammen med familien besluttet at sælge virksomheden, der siden 1948 har formidlet kunst i hjertet af København og været danskernes foretrukne auktionshus.

Det er med stolthed, at Bruun Rasmussen Kunstauktioner kan afsløre, at virksomhedens vej ind i fremtiden kommer til at foregå hånd i hånd med Bonhams – en af de allerstørste aktører på auktionsmarkedet. Familien er begejstrede over overdragelsen, der skaber store muligheder for auktionshusets fremtidige udvikling og virksomhedens ansatte, der kommer til at arbejde i et internationalt miljø. Med konsolideringen af de to stærke brands får Bruun Rasmussen adgang til et større netværk af kunder over hele verden og bliver en markant faktor på den globale auktionsscene.

Hele verdens auktionshus

Siden grundlæggeren Arne Bruun Rasmussen etablerede auktionshuset i Bredgade 33, har virksomheden formået at udvikle sig med tiden og tilpasse sig det internationale kunstmarked og den øgede digitalisering. Det har betydet, at antallet af medarbejdere løbende er steget – fra blot en håndfuld til flere end 140 fastansættelser i dag. Gennem de seneste år har Bruun Rasmussen oplevet en markant vækst båret af købelystne kunder og dygtige medarbejdere. Firmaet har i dag en stærk national forankring og er kendt af en stor del af den danske befolkning. Med overdragelsen ønsker familien at løfte det globale perspektiv og sammen med Bonhams vækste virksomheden både nationalt og internationalt.

Jesper Bruun Rasmussen og Hans-Kristian Højsgaard, bestyrelsesformand for Bonhams (Foto: Jonas Pryner)

”Jeg har netop slået det største og mest skelsættende ”hammerslag” i Bruun Rasmussens historie med salget til Bonhams. At have ført an i auktionshusets begivenhedsrige rejse i så mange år er et privilegium, og jeg ser nu frem til, at vi bliver en del af den fortsatte færd mod endnu større horisonter – dette i fællesskab med Alexa og Frederik. Jeg er stolt over, at vores virksomhed har nået et niveau, hvor den er attraktiv for det verdenskendte auktionshus Bonhams. Det er også en glæde at kunne afsløre, at vi beholder navnet Bruun Rasmussen Kunstauktioner med tilføjelsen "– Part of the Bonhams Network”.

Jesper Bruun Rasmussen

Bonhams – verdens lokale auktionshus

Bonhams blev grundlagt i 1793 i London og er i dag et af verdens førende auktionshuse for kunst, samlerobjekter, klassiske luksusbiler og smykker. Siden 2018 har virksomheden foretaget betragtelige investeringer særligt i digitalisering, marketing og nyansættelser. Bonhams opererer globalt fra auktionshuse i London, New York, Los Angeles, Paris og Hongkong suppleret af salg i Edinburgh og Sydney. I år kommer Bonhams til at afholde flere end 400 specialiserede auktioner fordelt over 53 forskellige kategorier. I januar 2022 købte Bonhams det førende svenske auktionshus, Bukowskis.

Jeg har længe beundret Bruun Rasmussen. Auktionshuset er en institution, der er vævet ind i hjertet af den danske nation. Som dansker giver dette køb mig derfor en særlig personlig glæde. Samtidig styrker det Bonhams strategi om at være verdens førende lokale auktionshus.

Hans-Kristian Højsgaard, bestyrelsesformand for Bonhams

“Bruun Rasmussen er et af Europas virkelig store auktionshuse og et elsket brand i Danmark. Virksomheden er særligt anerkendt for sine banebrydende salg af skandinavisk kunst og design. Købet af Bruun Rasmussen vil styrke Bonhams position i Europa og øge de digitale muligheder på tværs af vores netværk. Vi er glade for at byde Bruun Rasmussen velkommen til vores voksende familie.” 

Bruno Vinciguerra, CEO for Bonhams

Dette er Bonhams’ tredje opkøb den seneste tid og det fjerde under Epiris’ ejerskab. I kraft af sin markante position på det nordiske marked er Bruun Rasmussen en oplagt tilføjelse til Bonhams-familien. Købet bidrager med rige muligheder for at skabe synergier på tværs af de to auktionshuses netværk og brands.

Alex Fortescue, Managing Partner hos Epiris
Bonhams' CEO Bruno Vinciguerra og Jesper Bruun Rasmussen

I respekt for auktionshusets historie

Bevæggrunden for salget er Jesper Bruun Rasmussens ønske om at fremtidssikre virksomheden. Beslutningen har krævet mange overvejelser, da auktionshuset har været i familiens eje gennem næsten 75 år og således er at betragte som hjerteblod for familien. Det har været afgørende for ham, at auktionshuset bliver ført videre med respekt for historien og i den ånd, som er opbygget gennem årtier. Der har været en lang række stærke internationale interessenter, men familien Bruun Rasmussen har givet sig god tid til at finde den nye rette ejer med samme værdigrundlag som dem selv.

Det perfekte match er det engelske auktionshus Bonhams, der med en grundlæggelse helt tilbage i 1793 har en lang historie og i dag er forankret som et af verdens største auktionshuse. Der var god kemi fra start mellem de to auktionshuse, og i den fortsatte drift af Bruun Rasmussen vil kerneværdier som troværdighed, engagement og fornyelse stadig være fundamentet. Med overdragelsen bliver Bruun Rasmussen en del af et stort globalt netværk af lokale auktionshuse og specialister inden for alverdens kunstområder og vil derfor i langt højere grad kunne tilgodese kundernes behov, uanset hvor i verden de kommer fra. Det kombinerede lokale og globale perspektiv vil bidrage til manifestationen af virksomhedens position internationalt. 

Familien Bruun Rasmussen vil også fremover være en aktiv og synlig del af auktionshuset. Her kan man som altid møde dem i hovedkontoret i Nordhavn – og ikke mindst til eftersyn og auktion i Bredgade 33 i København, hvor de udstyret med Arne Bruun Rasmussens originale auktionshammer fortsat vil indtage podiet og svinge hammeren over kostbare kunstværker, designklassikere og sjældne antikviteter.

Om Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Bruun Rasmussen har i snart 75 år solgt kunst, design, antikviteter, smykker, armbåndsure og samlerobjekter og været det førende auktionshus i Danmark. Virksomheden blev grundlagt i 1948 af Arne Bruun Rasmussen. I dag afholder Bruun Rasmussen tre typer auktioner – de traditionelle i auktionssalen i Bredgade med de mest værdifulde kunstgenstande og de to onlinebaserede auktioner – Netauktion og Direkte Auktion – med genstande i et mere tilgængeligt prisleje. En indledende digitalisering af auktionshuset har banet vejen for udbredelsen af kunsten og gjort Bruun Rasmussen til en synlig del af det internationale auktionsmarked. I dag beskæftiger auktionshuset omkring 140 medarbejdere, har flere end 800.000 besøgende på hjemmesiden om måneden, sælger flere end 75.000 genstande om året og omsatte i 2020 for godt 540 mio. kr.

Om Bonhams

Bonhams blev grundlagt i 1793 og er et af verdens største og mest anerkendte auktionshuse. De udbyder kunst, samlerobjekter og klassiske biler samt luksuriøse smykker, vine og whisky. De primære auktionshuse ligger i London, New York, Los Angeles, Paris og Hongkong, men de afholder også auktioner i Knightsbridge, Edinburgh og Sydney. Med et verdensomspændende netværk af kontorer og repræsentanter i 22 lande, tilbyder Bonhams rådgivning og vurdering inden for 53 kategorier. For at se en liste over kommende auktioner og detaljer om Bonhams afdelinger, besøg bonhams.com.