Rekordernes auktion

Sommerens auktion i Bredgade blev med en samlet omsætning på mere end 100 mio. kr. den største i auktionshusets historie. Rekorden over dem alle var et porcelænsfad fra mingdynastiet, der blev solgt for 35,5 mio. kr.

De to første uger af juni holdt vi sommerens Traditionelle Auktion i Bredgade. I alt satte vi 1100 katalognumre med kunst, antikviteter, designklassikere, smykker og armbåndsure under hammeren. Budgiverne kom fra hele verden og bød med både fra auktionssalen, telefonen og via livebidding på hjemmesiden. Resultatet på auktionen taler sit tydelige sprog:

Sommerens auktion i Bredgade er uden sammenligning den største i Bruun Rasmussens historie. Og ikke alene det – første halvår af 2021 har samlet set været det økonomisk bedste, vi nogensinde har performet som virksomhed. Vi er meget taknemmelige over, at der er så stor interesse for vores auktionshus og de kunstgenstande, vi sælger. Det har medført, at vi er kommet så godt igennem et ellers mere end vanskeligt år.“ 

Jakob Dupont, administrerende direktør hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Dragen, kongens fødselsdag og den bornholmske sommernat

Oluf Høst: "Sankt Hans Nat", 1953. Signeret. Olie på lærred. 97 x 163 cm. Hammerslag: 1,55 mio. kr.

Hvis man følger med i de danske medier, har det nok været svært at overse nyheden om det 600 år gamle kinesiske porcelænsfad med dragemotiv, som blev solgt til en kinesisk køber for 35,5 mio. kr. og nu er sendt i retning af sit oprindelige hjemland. Det var nogle nervepirrende minutter i auktionssalen, da Jesper Bruun Rasmussen svingede hammeren over det sjældne dragefad, der kommer fra samlingen efter den svenske stadsarkitekt Salomon Sörensen. Resultatet var det højeste hammerslag, som vi hidtil har opnået i auktionshuset.

I alt slog vi syv millionhammerslag på auktionen, og blandt dem var et hammerslag på 2,8 mio. kr. for københavnermaleren Paul Fischers festlige motiv fra Strøget, hvor livgarden er trukket i rød galla i anledning af Kong Christian X's fødselsdag. Fra den bornholmske sommernat kunne vi præsentere Oluf Høsts ”Sankt Hans Nat“ fra 1953, der med ekspressiv kraft skildrer den fortættede stemning denne særlige aften med de lysende flammer mod nattehimlens blå kølighed. Værket tog da også himmelflugten med et hammerslag på 1,55 mio. kr. – en auktionsrekord for denne eminente bornholmske maler.

Paul Fischer: Vagtparaden trækker op. Signeret. Olie på lærred. 100 x 100 cm. Hammerslag: 2,8 mio. kr.

Flere overraskende hammerslag

Et andet flot hammerslag på 850.000 kr. opnåede L.A. Rings værk "Foraaret og den gamle" fra 1926, mens to flængede messingæg med titlen "Concetto spaziale, Natura" fra 1967 af den argentinsk-italienske mastodont Lucio Fontana blev solgt for et hammerslag på 800.000 kr. Samtidskunsten havde også kronede dage på auktionen, hvor blandt andet Jeppe Heins balloner "Four Wishes for you" blev sendt til vejrs med et hammerslag på 420.000 kr. Blandt designklassikerne var det et par af Grete Jalks originale skalstole, der endte i den højeste pris med et hammerslag på 380.000 kr.

Grete Jalk: Et par skalstole af formspændt teakfinér. Model PJ 9/1. Formgivet 1963. Udført hos P. Jeppesen, Store Heddinge. Hammerslag: 380.000 kr.

Vurdering og indlevering til auktion

Der er således gang i kunstmarkedet, og hos Bruun Rasmussen er vi allerede nu ved at planlægge den kommende Traditionelle Auktion i Bredgade til september og efterårets mange Netauktioner og Direkte Auktioner. Vi er på udkig efter kunst, design, antikviteter, smykker, armbåndsure og samlerobjekter til auktionerne. Har du noget, som du overvejer at sælge på auktion, kan du kigge forbi en af vores afdelinger, hvor vi står klar til gratis at vurdere dine genstande og tage imod indleveringer. Du kan også benytte vores onlinevurdering  – vurderingen har du inden for 2-3 hverdage.
 

Vi glæder os til at hjælpe dig og ønsker alle en dejlig sankthans!

image

Overvejer du et auktionssalg?

For yderligere information, kontakt venligst:

Kundeservice: 8818 1010 · kundeservice@bruun-rasmussen.dk