header-image
Johan Thomas Lundbye: En rygvendt herre iagttager en kvinde med to børn ved Arresøen. Usigneret. Dateret Arresøen 1. marts 1840. Pen på papir. 8,7 x 16,2 cm. Solgt for et hammerslag på 40.000 kr.

Kunst på papir søges!

Fra træsnit og kobberstik til akvareller og tegninger – gennem mange århundreder har papiret udgjort et vigtigt redskab i skabelsen af kunst. Vi søger netop nu kunst på papir fra 15-1800-tallet til en temaauktion.

I august sætter vi fokus på grafiske og tegnede værker og er i den forbindelse allerede nu på udkig efter kunst til en temauktion. Hvis du overvejer at sælge værker inden for denne kategori, er du velkommen til at lægge vejen forbi os til en gratis og uforpligtende vurdering. Vi står klar alle hverdage og lørdage i vores afdeling på Sundkrogsgade 30 i Københavns Nordhavn og Søren Frichs Vej 34 D i Aarhus. Du er også velkommen til at få en onlinevurdering – du skal blot sende fotos og en beskrivelse af værket til os, så tager vi et kig på det. Vurderingen har du inden for to hverdage.


image

Overvejer du et auktionssalg?


Et intimt indblik i kunstnerens arbejde

Gennem tiden har de fleste kunstnere brugt tegninger som et vigtigt led i den kreative proces. Det har ofte været det medie, hvor kunstneren kunne få frit løb for sine idéer til at udforske og udvikle forskellige metoder, teknikker og former. Nogle gange er en idé blevet til et forstudie, mens andre tegninger er vedblevet med at være skitser. Fælles for mange tegninger er, at de giver os mulighed for at komme tæt på kunstnerens personlighed og temperament igennem de ofte spontane pennestrøg. Hvad enten det drejer sig om en hurtig nedfældet skitse eller et omhyggeligt bearbejdet forstudie til et større værk, kan tegninger derfor ofte give os et mere intimt indblik i kunstnerens arbejde end andre kunstformer.

Melchior Lorck: Prince Ismael, Persian Envoy. (1562). Tryksign. monogram. Kobberstik. Bladstørrelse 40 x 28,5 cm. Hammerslag: 200.000 kr.
Florentinsk skole, 17. årh.: En knælende kvinde. Verso studier af ansigter og hænder. Usigneret. Rødkridt på papir. Bladstørrelse 24 x 21 cm. Solgt for et hammerslag på 30.000 kr.

Den samme intimitet gælder for de grafiske kunstværker, hvor dygtige håndværkere forsigtigt har graveret, skåret eller ætset direkte på kobberplader eller træ. Med disse teknikker blev det muligt at udbrede kunsten og gøre den mere tilgængelig for folk, som ellers ikke ville kunne få glæde af den. Tegninger og grafiske tryk er derfor ikke kun vigtige i forståelsen af en kunstners arbejdsforløb, men også i forståelsen af hele den kunsthistoriske udvikling.

For yderligere information, kontakt venligst:

Søren Kjerk Holmstrup: 8818 1127 · skh@bruun-rasmussen.dk