header-image
 

Vinsamlere kan være alle slags mennesker

Hvad går det egentlig ud på, når man siger, at man samler på vin? Hvordan kan man selv opbygge en vinsamling? Og drikker man vinen, man samler på? Vi har taget en snak med vores vinspecialist Thomas Rosendahl Andersen for at blive klogere på vinens smagfulde verden.

Vin skal ikke kun samles, men også nydes

I bund og grund bliver man vinsamler, fordi man ikke kan lade være,” siger Thomas Rosendahl Andersen, der er vurderingsekspert i Bruun Rasmussens vinafdeling. Her kan man byde med på flere hundrede forskellige udsøgte vine hver 14. dag på Netauktion. 

Som vinsamler skal du kunne lide at drikke vin, men ellers er der ingen regler. Vi møder alle slags mennesker, som går op i vin, lige fra studerende, som kommer på deres cykel, til slagteren eller restauratøren, der skal bruge det til deres restaurant, til håndværkeren eller direktøren, der har det som fritidsbeskæftigelse. I sidste ende skal du bare synes, at vin er spændende og kunne lide at drikke det. Du behøver heller ikke at være samler for at indlevere eller købe vin hos os, det kan også bare være en enkelt flaske, du synes er interessantOg ja, vinsamlere køber som regel deres vin med henblik på at drikke den. Det er 'the circle of life' – ellers kunne man lige så godt samle på tomme flasker. At drikke vinen, er den største nydelse overhovedet, det er dét, det hele handler om.” 

Thomas Rosendahl Andersen

Livet omkring flasken

Ifølge Thomas er det dog ikke kun selve vinen, der er interessant, men også den kultur og mentalitet, der kan opstå omkring en vin.

Mange vine afspejler det område, de kommer fra – der er en fælles respekt i området omkring vinen. Det bliver mere end bare en nydelsesting, men også en kulturel ting, som de lokale er stolte af og identificerer sig med,” forklarer han.  

Find din røde tråd

Hvis man er i tvivl om, hvor man selv skal begynde, hvis man gerne vil samle på vin, så er der også råd at hente i Bruun Rasmussens vinafdeling: Et godt køb på auktion kunne være at starte med en bordeauxvin med lidt alder, fx en vin der går nogle årgange tilbage og er perfekt moden. Det er faktisk billigere at købe sådan én på auktion end de helt nye årgange,” fortæller Thomas. ”Og så må der gerne være en rød tråd. En samling er ikke en samling, hvis man bare har en masse forskellige ting. Fx kan man starte vertikalt, dvs. etablere en samling af vine fra det samme slot i forskellige årgange.”

Vinbranchen rykker sig lynhurtigt, så et rigtig godt sted at hente information er på de sociale medier, som hele tiden opdateres. Her kan man også finde masser af grupper og medlemmer, man kan få hjælp fra og dele viden med. Noget af det bedste ved denne her branche er netop, at man møder så mange nye mennesker, som også er passionerede,” siger Thomas. 

Vil du blive klogere på vin? Se de særlige signaturer og forkortelser, vi bruger til at beskrive vin på vores auktioner.

image
Netauktion

Udsøgte vine

Søndag den 2. maj kl. 20

For yderligere information, kontakt venligst:

Anders Gudmundsson: 8818 1205 · ag@bruun-rasmussen.dk

Thomas Rosendahl Andersen: 8818 1206 · tra@bruun-rasmussen.dk

Thomas Løbner-Olesen: 8818 1241 · tlo@bruun-rasmussen.dk

Thomas Heegaard: 8818 1207 · the@bruun-rasmussen.dk