Lad jagten begynde!

For mange samlere spiller jagten en afgørende rolle i opbygningen af den fuldendte samling. Vi skyder jagtsæsonen i gang med numismatiske sjældenheder og prominente samlinger på den Traditionelle Møntauktion på Baltikavej 10 i København den 3.-4. maj – book en plads på forhånd.

I modsætning til den gængse opfattelse er det at samle ikke en stillestående affære. Tværtimod er det en dynamisk proces, og Mumitrolden i Tove Janssons forunderlige univers slår på mange måder hovedet på sømmet, da han kommenterer den eksistentielle tomhed, som Hemulen oplever ved sin komplette samling: ”Jeg tror, at jeg begynder at forstå. Du er ikke længere samler, blot ejer, og det er ikke nær så morsomt”. Drivkræften er for mange selve jagten, og på den kommende auktion er der heldigvis ikke fare for, at selv den mest inkarnerede samler har det hele i forvejen ligesom Hemulen.

Opgrader samlingen med ægte rariteter

Som en hurtig lakmusprøve af dette postulat står fx Magnus d. Godes ikonografisk interessante Manus Dei-type, en enestående brakteat fra Knut Eriksson, Danmarks sidste dobbelte d’or, Jeremias Hercules’ smukke medaljeportræt af Frederik III og ikke mindst Christian VII’s pragtfulde fødselsdagsdukat. Også blandt pengesedlerne ses en udsøgt raritet i form af en af Danmarks allerførste pengesedler, en rigsdaler fra 1713.

Christian IX, (2 kr.) 1892, København. Vurdering: 160.000-180.000 kr.

Kurt Guldborgs samling

Vi blænder op for tredje del af Kurt Guldborgs samling med det ene af kun to guldeksemplarer af erindringsmønten fra Christian IX og dronning Louises guldbryllup i 1892. Kongeparret modtog hver en af disse mønter, og kongens eksemplar findes endnu i kongehuset, mens dronning Louises gik i arv til prins Valdemar. Der er derfor tale om det eneste eksemplar, som en samler nogensinde kan erhverve. Enestående, udsøgt kvalitet og kongelig proveniens – kan man ønske sig mere? Eneste indvending er måske prisen, men heldigvis byder samlingen på mange sjældenheder og finurligheder, som kan erhverves for beskedne midler. Se udvalget fra Guldborgs samling.

Familien Poulsens samling

Vi afslutter salget af Jørgen og Poul Høegh Poulsens samling, som vi indledte på de to foregående Traditionelle Møntauktioner – en numismatisk trilogi, der helt sikkert ikke bliver glemt lige med det samme. Tre generationer af samme familie har med et sikkert blik for kvalitet og næse for den gode handel opbygget deres imponerende samling. Auktionen bliver således ”skiftedag” for sjældne kulturværdier, og en lang række smukke mønter fra Poulsens familiesamling kommer til at indgå i nye alliancer. Det gælder blandt andet udsøgte dukater, pragtfulde speciedalere og mindeværdige middelaldermønter. Se udvalget fra familien Poulsens samling.

Kurantdukat 1771, København. Vurdering: 100.000-120.000 kr.
Glückstadt, guldkrone 1660. Vurdering: 100.000 kr.

image
Traditionel Auktion

Mønter, medaljer og pengesedler

3.-4. maj kl. 10


Vigtig info: book tid før dit besøg og medbring mundbind!

Sikkerheden for vores kunder er altafgørende, og grundet COVID-19 anbefaler vi, at flest muligt går på opdagelse i auktionens udbud på bruun-rasmussen.dk eller i auktionskatalogerne. Vi anbefaler ligeledes, at flest muligt deltager i auktionen uden at møde op i auktionsalen. Læs mere om dine muligheder for budgivning her.

Hvis du alligevel ønsker at besøge eftersynet og auktionen, skal du booke en fast tid før dit besøg og medbringe mundbind/visir. Vi overholder myndighedernes udmeldinger om grundig rengøring, afstandskrav og tilgængelig håndsprit. Eftersynet foregår på Baltikavej 10 den 28. og 29. april kl. 10-17 og igen på auktionsdagene den 3. og 4. maj. fra kl. 9. Desuden kan du se alle udbudte katalognumre i vores aarhusafdeling på Søren Frichs Vej 34 D den 27. april kl. 10-17.

 

Puds jagtstrategien af, indstil sigtekornet og spar nu ikke på buddene!

image

Eftersyn og auktion

For yderligere information, kontakt venligst:

Anders Gudmundsson: 8818 1205 · ag@bruun-rasmussen.dk

Michael Fornitz: 8818 1201 · mfo@bruun-rasmussen.dk

Michael Märcher (Aarhus): 8818 1202 · mm@bruun-rasmussen.dk

Brian Lohmann: 8818 1213 · blo@bruun-rasmussen.dk

Henrik Möller: 8818 1203 · hem@bruun-rasmussen.dk