Kay Christensen – Ind i drømmen

Drømmen siver ind i virkeligheden og virkeligheden ind og ud af drømmen i Kay Christensens billedrum. På vores Netauktion den 13. april kan du gå på opdagelse i et kunstnerisk univers, der er sansemættet, fyldt med fortællinger om det uforklarlige, det mørke, det indre og drømmene.

Maleren Kay Christensen (1899-1981) indtager med sin poetiske og fabulerende billedverden en helt særlig og egen plads i dansk malerkunst. Med inspiration fra alle andre steder end sin danske samtid, startede Kay Christensen i sine tidlige værker i det lyse og fine valørmaleri for at arbejde sig frem mod et helt og anderledes personligt udtryk fra omkring 1940. Værkerne er herfra tætte, stemnings- og farvemættede gestalter, nogle gange hverdagsmotiver med kvinden eller barnet i centrum, andre gange svævende drømmebilleder med flygtige skikkelser og fantasilandskaber.

Drømmende outsider

Kay Christensen var aldrig en del af de store strømninger og fremherskende -ismer i hans egen tid. Skønt han opnåede en vis popularitet og var et værdsat navn, var han aldrig interesseret i at hægte sig på nogle af de kunstnersammenslutninger, der vandt frem i Danmark i midten af 1900-tallet. Hans inspiration kom i højere grad udefra. Internationale udstillinger i især Frankrig og Paris gjorde tidligt indtryk på ham, hvor kunstnere som Odilon Redon med de sidevendte skikkelser og den blomstrende ornamentik, Chagalls billeder fra Vence og endda Edvard Munch påvirkede den yngre kunstner.

Kvinden og barnet

Med de stille interiører fra tiden i Paris og mørke nordiske værelser som bagtæppe var udgangspunktet ofte det velkendte og det nære. Kvinden og barnet var et gennemgående centrum i Kay Christensens værker. Oftest blev det nære udfordret af det uhåndgribelige. Et svævende slør af ornamentik og fabler og de dybe røde, orange og mørkegrå farver sniger sig ind i hvernatsuniverserne. Og det er her Kay Christensen bliver i sit værk, inde i drømmen.

image
Netauktion

Kay Christensen

Tirsdag 13. april kl. 20

For yderligere information, kontakt venligst:

Niels Raben: 8818 1181 · nr@bruun-rasmussen.dk

Niels Boe Hauggaard: 8818 1182 · nbh@bruun-rasmussen.dk

Kathrine Eriksen: 8818 1184 · ke@bruun-rasmussen.dk

Niklas Langeland Pedersen: 8818 1196 · nlp@bruun-rasmussen.dk