Hammerslag og museumskøb

Den Traditionelle Auktion i Bredgade i december resulterede i ni millionhammerslag på mesterlige kunstværker og design af Finn Juhl. Samtidig købte en række museer ind til deres samlinger på auktionen.

Vi indledte auktionen med at sætte fokus på stærke kvindestemmer i kunsten, og det blev taget vel imod af budgiverne. Blandt højdespringerne var et portræt af den purunge Marie Triepcke (senere gift Krøyer), som kunstneren Bertha Wegmann står bag. Det blev solgt for 3,1 mio. kr., mens Anna Anchers charmerende skildring af den rygvendte datter Helga gik for et hammerslag på 1,1 mio. kr. Blandt malerierne fra 1900-tallet var der også flere millionhammerslag, og i front lå et værk af franskmanden Pierre Soulages, der blev solgt for 5 mio. kr. Han fik selskab af den ungarskfødte franske kunstner Simon Hantaï, hvis værker opnåede flotte hammerslag på henholdsvis 2,7 mio. og 1,15 mio. kr. To malerier af CoBrA-kunstnerne Asger Jorn og Ejler Bille kom også med i millionklubben med hammerslag på 1,35 mio. kr. og 1,1 mio. kr. Et af de katalognumre, der denne gang opnåede størst opmærksomhed i medierne, var en sofa og to stole af Finn Juhl. Møblementet blev præsenteret på Snedkerlaugets Udstilling i 1939 og er lige siden blevet betragtet som forsvundet af designeksperter. Det dukkede heldigvis op her hos Bruun Rasmussen, og vi er stolte over, at vi samlet fik solgt dette enestående møblement for 3,1 mio. kr. 

Simon Hantaï: "Étude" (1971). Solgt for et hammerslag på 2,7 mio. kr
Bertha Wegmann: Portræt af Marie Triepcke, senere gift Krøyer (1885). Solgt til Den Hirschsprungske Samling for et hammerslag på 3,1 mio. kr.
Finn Juhl: "Elefantmøblementet", 1939. Solgt for et samlet hammerslag på 3,1 mio. kr.

Har du set vores museumsliste? 

Efter auktionerne opdaterer vi altid vores liste over hvilke kunstværker, møbler og design, der er blevet købt af et museum. Denne gang resulterede auktionen i hele 16 museumskøb. Blandt disse museer var Den Hirschsprungske Samling, der købte to værker af Bertha Wegmann, mens Ordrupgaard tog hjem med tre værker af L.A. Ring til deres samling. For Faaborg Museum gjaldt det værket ”En fremmed” af den fynske maler Fritz Syberg, mens Museum Salling investerede i to værker af Christen Dalsgaard, som kommer til at blive udstillet på Skive Museum. I den mere moderne afdeling blev Designmuseum Danmark en "FN-Stol" af Jacob Kjær og en armstol af Ole Wanscher rigere. Museum Sønderjylland tog ligeledes hjem med en stol i form af Hans J. Wegners "Knibtangen". De resterende fem museumskøb kan vi endnu ikke offentliggøre, men hold øje med vores liste over museumskøb.

 

Med disse ord vil vi gerne ønske alle en glædelig jul og et godt nytår. Henover julen er der masser af kunst, design, antikviteter og samlerobjekter at finde på vores Netauktioner og Direkte Auktioner, og allerede til marts åbner vi dørene for årets første Traditionelle Auktion i Bredgade. 

For yderligere information, kontakt os venligst:

8818 1111 · info@bruun-rasmussen.dk