Livetalk fra den 19/11

Kasper Nielsen møder de to kunsthistorikere Annette Rosenvold Hvidt fra Statens Museum for Kunst og Gertrud Oelsner fra Den Hirschsprungske Samling til en samtale om Hammershøi i auktionshuset i Bredgade. Kunstformidler Peter Kær er moderator. 

 

Kærs Kunstkalender 2020

"Der er altid noget. Der er aldrig ingenting". Måske husker du Peter Kærs udsagn fra sidste års kunstkalender, hvor han tog os med til Anna Anchers Skagen. Fra den 1.-24. december kan du følge med i en ny sæson af "Kærs Kunstkalender", når den populære formidler og kunstdetektiv zoomer ind på Vilhelm Hammershøis “En stue i Strandgade med solskin på gulvet” fra 1901. Vi indleder med en talk i auktionshuset på torsdag kl. 14.

I år er Kærs Kunstkalender blevet til i et samarbejde mellem Statens Museum for Kunst, Den Hirschsprungske Samling og Bruun Rasmussen Kunstauktioner. I de 24 videoafsnit tager Peter Kær os med på en fantastisk rejse tilbage til Hammershøis tid. Han kommer vidt omkring detaljerne i værket, og der bliver stillet overraskende spørgsmål som ”Kom Hammershøi aldrig udenfor?”, og ”Hvorfor sidder kvinden med ryggen til?". Fortællingen formidles i øjenhøjde, og vi kommer tæt på Hammershøi som kunstner og menneske.

Du kan følge kunstkalenderen her på hjemmesiden eller i vores nyhedsbrev, hvor du vil modtage et nyt afsnit hver dag fra den 1.-24. december. Tilmeld dig "Bruun Rasmussen Nyhedsbrev"

image
Peter Kær underviser i kunstforståelse og arrangerer kunstcaféer og museumsomvisninger. Fungerer derudover som moderator og igangsætter. Er vært på forskellige tv-programmer om kunst og historieformidling og har i en årrække arbejdet for DR og TV2 som vært, journalist og tilrettelægger.

Digital event: Talk om Vilhelm Hammershøi i auktionshuset

image
Vilhelm Hammershøis “En stue i Strandgade med solskin på gulvet” fra 1901. Ejes i dag af Statens Museum for Kunst.

Torsdag den 19. november kl. 14 mødes kunsthistorikerne Annette Rosenvold Hvidt fra Statens Museum for Kunst og Gertrud Oelsner fra Den Hirschsprungske Samling til en samtale om Hammershøi med vores vurderings- og salgsdirektør Kasper Nielsen i auktionshuset i Bredgade. De får selskab af otte værker af Hammershøi, som sælges på auktion til december, og Peter Kær fungerer som moderator. Pga. COVID-19 live-streames samtalen direkte til vores hjemmeside, hvor du har mulighed for at opleve de tre kunstkendere på nært hold.

FILM: Intro til Kærs Kunstkalender


Vilhelm Hammershøi: "Landskab. Sommer. Fra Lyngby sø." (1888). Olie på lærred. 35 x 37 cm. Vurdering: 1,5-2,5 mio. kr. Værket kommer på auktion tirsdag den 1. december kl. 16 i auktionshuset i Bredgade 33 i København sammen med syv andre værker af Hammershøi, heriblandt et par af hans tegninger fra barndommen. Se hele udvalget.