Mageløse mønter i København

Vi har lagt i ovnen til en storslået Traditionel Auktion over mønter, medaljer og pengesedler den 2.-3. november. Her præsenterer vi to danske samlinger, kostbare guldmønter og mange andre numismatiske sjældenheder. Som følge af COVID-19 skal du reservere plads til både eftersyn og auktion – og bære mundbind under hele dit besøg.

Familien Poulsens samling

Vi indleder auktionen den 2. november kl. 10 med anden del af familien Poulsens møntsamling, der historisk spænder lige fra vikingetiden til nutiden. Samlingen blev indledt af de to nuværende ejere Jørgen og Poul Høegh Poulsens bedstefar i første tredjedel af forrige århundrede. De tre generationer af familien har alle med et sikkert blik for kvalitet og næse for den gode handel opbygget en imponerende samling, hvor sjældenhederne står i kø. Vores råd lyder: Find din indre opdagelsesrejsende frem! Se udvalget fra familien Poulsens samling.

Viborg, penning, Hbg. 63, Hbg. auk. 1160. Vurdering: 40.000-50.000 kr.

Kurt Guldborgs samling

Originalt prægestempel i jern til reversen af Vestindisk Compagnies pragtfulde skuemønt af 5 dukat vægt, 1704. Vurdering: 50.000 kr.

Vi har også fornøjelsen af at svinge hammeren over anden del af Kurt Guldborgs samling den 3. november kl. 10, der af mange er imødeset med stor spænding. Samlingen indeholder Christian VII’s halvspecie fra 1776, sjældne møntstempler til fx Vestindisk Compagnies 5 dukat og Fristaden Christianias allerførste ”fed”, morsomme stavefejlsvarianter og meget, meget andet. Selv som inkarneret numismatiker vil man med garanti finde varianter, som man aldrig tidligere har stiftet bekendtskab med. Se udvalget fra Kurt Guldborgs samling.

Guldmønter fra nær og fjern

Fascinationen af guld har altid fulgt mennesker – ofte med skæbnesvangre konsekvenser. Fx bad den grådige sagnkonge Midas Dionysos om, at alt, hvad han rørte ved, blev forvandlet til guld med det resultat, at han hverken kunne spise eller drikke. Er man ikke bange af sig, anbefaler vi at gå på opdagelse i udvalget på auktionen den 2. november kl. 12.30, for her kan man få opfyldt sin længsel efter dette dragende og smukke metal. I front ses to guldafslag af "Eben Ezerkrone", der lå til grund for mønterne slået til erindring om svenskernes fejlslagne forsøg på at erobre København i 1659. De stammer fra den danske entreprenør og tidligere direktør for Ikea i Danmark, Ken Muff Lassen. Auktionens absolut dyreste genstand er også af det pureste guld – en russisk 100 francs fra 1902, som blev slået til kejser Nikolaj II’s personlige brug. 

4 dukat 1659, guldafslag af "Eben Ezerkrone". Vurdering: 400.000 kr

image
Traditionel Møntauktion

Mønter og medaljer

2.-3. november


Besøg eftersynet og auktionen!

Hos Bruun Rasmussen følger vi myndighedernes retningslinjer og afholder vores Traditionelle Auktioner ud fra visse forholdsregler. Sikkerheden for vores kunder er altafgørende, og for at begrænse antallet af samtidige besøgende, er det nødvendigt at bestille tid forud for både eftersynet og auktionen. Læs mere om dine muligheder for budgivning og besøg. 

Vi overholder udmeldingerne om hyppig rengøring, og der er håndsprit tilgængelig for alle. Ifølge de gældende regler skal du huske at medbringe mundbind eller visir, som skal bæres under hele dit besøg. Det samme gælder for alle Bruun Rasmussens medarbejdere. 

Eftersynet foregår den 27. oktober kl. 10-17 på Søren Frichs Vej 34 D i Aarhus samt den 28.-30. oktober kl. 10-17, den 2. november kl. 9-17 og den 3. november fra kl. 9 på Baltikavej 10 i København. NB: Eftersynet i Oslo den 24. oktober er aflyst pga. COVID-19. 


image
Husk at medbringe bekræftelsen på din reservation

Book tid til eftersyn og auktion


Film: Oplev chefnumismatiker Michael Fornitz fortælle om kejser Nikolaj II’s mønt i filmen.

For yderligere information, kontakt venligst:

Anders Gudmundsson: 8818 1205 · ag@bruun-rasmussen.dk

Michael Fornitz: 8818 1201 · mfo@bruun-rasmussen.dk

Michael Märcher (Aarhus): 8818 1202 · mm@bruun-rasmussen.dk

Brian Lohmann: 8818 1213 · blo@bruun-rasmussen.dk

Henrik Möller: 8818 1203 · hem@bruun-rasmussen.dk