Når gruen mejsles i porcelæn

På auktionen i Bredgade præsenterer vi for første gang to større porcelænsskulpturer af samtidskunstneren Maria Rubinke, hvis overraskende kombination af billedsprog og materialevalg spiller puds med de skulpturelle stereotyper og tager beskueren dybt ned i et dragende, gruopvækkende og eventyragtigt univers.

I danske Maria Rubinkes univers står skulpturernes ofte makabre eller ligefrem bloddryppende figurer i stærk kontrast til det uskyldsrene, skrøbelige porcelænsmateriale, som de er manet frem i – de ligger milevidt fra den traditionelle brug af porcelæn, vi ellers kender fra fx Den Kgl. Porcelænsfabrik. Lige nu kan to af de gruopvækkende porcelænsskulpturer opleves på den Traditionelle Auktion over samtidskunst i Bredgade.

Se med, når vores specialist i samtidskunst, Niels Boe-Hauggaard, tager os med under overfladen på Maria Rubinkes værk ”Under My Surface”.

Fascinationen af mormors kongelige porcelæn

Maria Rubinke er også ophavskvinde til dette vægmonteret dådyr med blodige skudhuller, som også præsenteres på auktionen. Vurdering 30.000-40.000 kr.

Det var porcelænsfigurerne på mormorens hylder, der satte skub i kunstnerens fascination af porcelæn. Senere blev fascinationen udbygget med en uddannelse på Glas- og Keramikskolen på Bornholm. Siden har karrieren taget fart, og Rubinke har udstillet på både gallerier, museer og kunstmesser fra Danmark, Norge, England, USA – faktisk helt til porcelænets hjemland Kina.

Om betydningen af sine krasbørstige tableauer har Rubinke selv udtalt, at de tager afsæt i kompleksiteten af det menneskelige sind: 

Det, jeg laver, er selvportrætter. Jeg kalder det ’state of mind’-kunst (…) Jeg søger jo ind de steder, hvor der er problemer. Hvis det hele var sukkersødt, så var det jo ligegyldigt”.


image
Traditionel Auktion

Samtidskunst

Tirsdag 22. september kl. 16


Brug for en vurdering?

Har du værker af samtidskunstnere, som du overvejer at sælge på auktion? Upload et foto og en beskrivelse via vores onlineservice – vurderingen har du inden for få dage. Deadline for indlevering til vores næste temaauktion er den 22. september. 

For yderligere information, kontakt venligst:

Niels Boe Hauggaard: 8818 1182 · nbh@bruun-rasmussen.dk

Kathrine Eriksen: 8818 1184 · ke@bruun-rasmussen.dk

Stephanie Ingemann-Petersen: 8818 1185 · sip@bruun-rasmussen.dk

Kristina Ulfvik: 8818 1197 · kru@bruun-rasmussen.dk

Peter Beck (Aarhus): 8818 1186 · pb@bruun-rasmussen.dk