header-image
 

Jens-Peter Brask & Lucie Kaas: Kunstkokeshi på velgørenhedsauktion

Forestil dig, at du ikke har et hjem at komme hjem til. Et sted, du kan være tryg og indrette, præcis som du vil. Det er situationen for rigtig mange mennesker verden over. Det har den danske designvirksomhed Lucie Kaas i samarbejde med kunstsamler Jens-Peter Brask valgt at sætte fokus på med en velgørenhedsauktion på bruun-rasmussen.dk til fordel for Dansk Flygtningehjælp under designfestivalen 3 Days of Design.

Hele forudsætningen for en designvirksomhed er, at folk har et hjem at indrette. Designvirksomheden Lucie Kaas har valgt at sætte fokus på den præmis under designfestivalen 3 Days of Design med en udstilling af unika Kokeshi-figurer udsmykket af en lang række danske og udenlandske samtidskunstnere, som efter designfestivalen vil blive solgt på en online velgørenhedsauktion til fordel for Dansk Flygtningehjælp.

MadC: "08-58-10062020", 2020. Signeret. Unikt bemalet kokeshi-figur. Højde: 60 cm. Vurdering: 10.000-15.000 kr.

Gennem dette projekt ønsker jeg, at folk reflekterer over, hvilket privilegie det faktisk er at kunne dekorere et hjem, at fred er skrøbelig, og at man ikke behøver lede længe for at finde nogen i ens nærhed, hvis liv er blevet påvirket af uroligheder.

Administrerende direktør i Lucie Kaas, Ellora Rasmussen.

Rasmussens egne forældre flygtede fra Bangladesh i 1970’erne.

Kræfterne bag kunstværkerne

Victor Ash: "Atmosphere", 2020. Signeret. Unikt bemalet kokeshi-figur. Højde: 60 cm. Vurdering: 10.000-15.000 kr.

Udstillingen, der bliver vist i Københavns Nordhavn den 3.-5. september, hedder “When we leave our homes, where do we go?” og er kurateret af kunstsamler Jens-Peter Brask, der bl.a. står bag Nordeuropas største udendørsgalleri i Københavns nordvestkvarter, Mønten. Det er kunstnerne bag disse store gavlmalerier, der hver er blevet inviteret til at udsmykke en 60 cm høj, hvid kokeshi-skulptur. Kokeshi er en hel central form i Lucie Kaas’ univers, og det var derfor nærliggende, at kunstnerne fik frie hænder til at udsmykke netop denne skulpturelle form.

Bidragsyderne tæller, foruden en lang række danske kunstnere, også internationale navne som Mad C, Boy Kong og Lady AIKO, hvoraf sidstnævnte senest har været i Danmark for at udsmykke væggene i entréen til Michelin-restauranten Alchemist. 

Timmi Mensah: "One love one line", 2020. Signeret. Unikt bemalet kokeshi-figur. Højde: 60 cm. Vurdering: 10.000-15.000 kr.

image
Netauktion

Lucie Kaas x Jens-Peter Brask x DRC Dansk Flygtningehjælp

8. september kl. 19



Mere information om Lucie Kaas


For yderligere information, kontakt venligst:

Niels Boe-Hauggaard: 88181182 · nbh@bruun-rasmussen.dk