header-image
 

Herregårdssalg: Avening Court, del II

Omgivet af grønne skove og vidtstrakte marker i Gloucestershire i England ligger den pittoreske herregård Avening Court. Stedet har rødder tilbage til det 11. århundrede og har senest huset en familie, der har indrettet bygningen med primært 1700-tals antikviteter. Anden del af inventaret kommer nu på auktion i Bredgade.

Historisk vingesus

Gloucestershire ligger i det enestående Cotswold, der er berømt for sine naturskønne landskaber, charmerende gammelengelske landsbyer og eventyrlige stenarkitektur. Her finder man herregården Avening Court, hvis imponerende bygningsværk tårner sig op i landskabet. Herregården råder over 40,5 hektarer land, og boligen i hovedbygningen rummer ikke færre end 1400 kvadratmeter. Stedet emmer af historisk vingesus og fordums storhedstid i England, og når man træder ind på området, bliver man mødt af gamle træer, bakkede marker, parker, blomster- og frugthaver, søer og en rislende å. 

En forelsket dronning og skiftende ejeres aftryk

Herregården har rødder tilbage til det 11. århundrede og gemmer på en historie om både ulykkelig kærlighed, kongelig kynisme og et stort antal skiftende ejere. I følge overleveringen skulle Avening Court i første omgang have tilhørt en sakser ved navn Britric. Uheldigvis forelskede den senere Dronning Mathilda af England sig i Britric, hvis afvisning førte ham lige lukt i Worcester fængsel. Dronningen og hendes mand Vilhelm I (også kaldet erobreren) overtog herregården efter Britric og skulle have levet her i en lang årrække. De følgende godt 1000 år af stedets historie har et stort antal familier resideret på stedet, og de har løbende udbygget og restaureret herregården. Derfor kan man i bygningernes udseende i dag finde fx jakobinsk stil fra 1600-tallet og den karakteristiske edwardianske stil fra begyndelsen af 1900-tallet. 

Antikviteter fra 1700-tallet

De nuværende ejere flyttede til Avening Court i 1985 og har gennem deres mange år på stedet skabt et overdådigt, men hyggeligt hjem. Hovedbygningen består blandt andet af en stor hall, en balsal, to spisestuer, køkken, dagligstuer, saloner, et studereværelse, otte soveværelser og fem badeværelser. Alle disse rum har familien indrettet med primært europæiske 1700-tals antikviteter. Inventaret er håndplukket og udvalgt med stor omhu og æstetisk bevidsthed, så det matcher arkitekturen og herregårdens historie. 

Traditionel Auktion

Salget af de smukke antikviteter fra Avening Court blev indledt på en netop afsluttet Netauktion, mens den restrende del nu vil blive solgt på Traditionel Auktion i Bredgade den 16. september kl. 14.

Højdepunktet fra herregården på den Traditionelle Auktion tæller et sjældent nordtysk spejlkabinet af nøddetræ og forgyldt træ, fra ca. 1760. Møblet er fra Johann Friedrich Kösters værksted og er udført ved overgangen mellem rokoko og nyklassicisme, hvilket tydeligt kommer til udtryk pga. stilmæssige elementer fra begge perioder, en såkaldt ”transition”.

Møbler med dette design forbindes generelt med den tyske by Altona, som var en af de førende inden for møbelproduktion i 1700-tallets Nordeuropa. Dengang blev denne type møbel bestilt af det nordtyske og danske aristokrati til dekoration og indretning af slotte og palæer i Slesvig-Holsten, København, Potsdam og Dresden og stod i høj grad som et symbol på status og velstand.


image
Traditionel Auktion

Herregårdssalg: Avening Court, del II

16. september kl. 14


For yderligere information, kontakt venligst:

Henrik Schleppegrel: 8818 1145 · hsc@bruun-rasmussen.dk

Anders Fredsted: 8818 1142 · afr@bruun-rasmussen.dk