Skønhed, vanitas og begær

Multitalentet Jørgen Boberg står bag ni værker på sommerens Netauktion i uge 31. Kunstneren kredser om surreelle drømmebilleder, stillebener, landskaber, private og officielle portrætter, parafraser og iscenesættelser. De udbudte værker giver et lille indblik i hans motivverden og enorme virtuositet, både som maler og grafiker.

Jørgen Boberg: Opstilling. Signeret. Olie og pastel på plade. 31×23 cm. Vurdering: 6.000 kr.
Jørgen Boberg: “Ecce Homo” (1999) Signeret. Olie på plade. 46×36 cm. Vurdering: 10.000-12.000 kr.

Jørgen Boberg (1940-2009) benytter sin nære verden som inspiration, og særligt hustruen Rie, sønnen Daniel og kunstneren selv optræder som modeller. Opstillinger og studier af frugt og grønt udgør ligeledes en stor del af Bobergs oeuvre. Billederne er ofte utrolig smukke og rene i deres detaljestudier, men indeholder samtidig et element af noget andet og farligt, som det kendes fra barokkens vanitassymboler. Erotikken og pornografien optræder gentagende i Bobergs motiver, som en underliggende og strømmende kraft med afsæt i begæret i et tvetydigt spændingsfelt mellem kunst og liv. 

"Boberg kommunikerer. Han vil os noget, og han vil navnlig vise os noget. Hans billeder kan være ubehagelige at se på, fordi de viser os noget, vi ikke kan vende ryggen til, stille os uforstående overfor eller forholde os kælent kunstnydende eller -teoretiserende til. Under alle omstændigheder er de et personligt mellemværende mellem maleren og billedet og mellem billedet og os."

Jens Christian Grøndahl

Dansk Nutidskunst 12, Palle Fogtdals Forlag

Jørgen Boberg er repræsenteret på en række museer i ind- og udland og er samtidig en efterspurgt kunstner på auktionsmarkedet.


image
Netauktion

Moderne kunst

28. juli kl. 20


For yderligere information, kontakt venligst:

Niels Raben: 8818 1181 · nr@bruun-rasmussen.dk

Niels Boe Hauggaard: 8818 1182 · nbh@bruun-rasmussen.dk

Kathrine Eriksen: 8818 1184 · ke@bruun-rasmussen.dk

Victor Svane Nielsen: 8818 1125 · vsn@bruun-rasmussen.dk

Stephanie Ingemann-Petersen: 8818 1185 · sip@bruun-rasmussen.dk