header-image
 

Bourgogne, store former og whisky fra moderlandet

Mens andre nyheder på denne årstid nærmest kradser hinanden til blods i bestræbelserne på at fortælle dig, at verdens bedste rosévin just nu er ankommet og klar til nedsvælgning på en nedkølet terrasse en varm og skyfri sommerdag, er vi desværre løbet tør. Men som du her vil opdage, har vi en buket af andre kulørte roser spredt ud over vinauktionen, der vil få selv den mest vejrbidte blomsterhandler til at spærre øjnene op.

I første omgang vil vi gerne henlede opmærksomheden på de mange modne røde bourgognevine, der pryder auktionen. Vinene flyver på vingerne af årgange som 1949, 1976, 1978, 1979, og sågar 1928 kan vi lokke med i denne omgang. Juvelen i kronen er dog en La Tache fra Domaine Romanèe Conti fra 1982, der trods den noget iturevne klædedragt absolut ikke er et levn fra fattigfirserne. 

1 bt. La Tache Grand Cru, Domaine de la Romanée Conti 1982 A/B (ts). Vurdering: 10.000-14.000 kr.

Er du til store former?

1 bt. Imp. Château Mouton Rothschild, Pauillac. 1. Cru Classé 2008 A (hf/in). Owc. Vurdering: 24.000-32.000 kr.

Vi vil altid gerne slå et slag for de store former på vores auktion, og dem er der mange af på auktionen. Det er efterhånden ingen hemmelighed, at vine på store flasker holder længere gemt godt væk et mørkt sted i kælderen. På kontoret falder snakken ofte på de største vinoplevelser, og her er de store former ofte tungt repræsenteret – alt imens munden flyder over, og hjertet galoperer henrykt. 

I en perlerække af giganter skal lot 3205 nævnes. Foruden at flasken rummer seks liter solbærinfuseret, cigarkasseduftende og himmerigskælvende væske, vil dine kinesiske venner/ forretningsforbindelser være dig evig taknemlig for at dele genereøst ud af årgang 08, der er lykketallenes lykketal i det store rige i midten. 

Gyldne dråber fra Skotland

Tidligere på året fejrede vi store triumfer inden for salg af whiskyer fra Japan. Nu vender vi blikket mod whiskyens moderland med det bakkede og rå landskab. Ikke mindre end treogtredive lots byder sig til i et prisniveau, der starter på 1.000 kr. og topper med 34.000 kr. Rundens højdepunkt er en flaske Macallan 25 years Anniversary i OWC. Destilleret i 1972 efterfulgt af et kvart århundredes lur på fad gør, at denne whisky lige sjældent finder vej på vores auktioner og formodentligt har en eftersmag så lang, at du bliver i tvivl, om du skal tage husleje for den. 

1 bt. Macallan 25 Years Old, Single Highland Malt Scotch Whisky A (hf/in). Vurdering: 26.000-34.000 kr.

image
Netauktion

Udsøgte vine

Søndag 5. juli kl. 20


Sommerauktion og indlevering

Efter vinauktionen den 5. juli lancerer vi årets lange auktion, der først afsluttes med hammerslag den 2. august. Hele sommeren er vi at finde på telefon, mail og ikke mindst på Baltikavej 10 i København, hvor vi står klar til at vurdere og give dine gamle vine nye hjem. 

For yderligere information, kontakt venligst:

Anders Gudmundsson: 8818 1205 · ag@bruun-rasmussen.dk

Thomas Rosendahl Andersen: 8818 1206 · tra@bruun-rasmussen.dk

Thomas Løbner-Olesen: 8818 1241 · tlo@bruun-rasmussen.dk