Morgenstund har whisky i mund

Foråret er over os, og til at matche lysindfaldet, som årstiden klæder sig i, vil vi i dette nyhedsbrev fokusere på sjældne gyldne dråber fra solens eget rige. Gyldne dråber, der flår overskrifterne ud af hænderne på de mere moderate alkoholprocenter, som vi almindeligvis beskæftiger os med her hos Bruun Rasmussen.

Vi er stolte af at kunne præsentere en hidtil uset samling af whiskyer fra Japan. Disse whiskyer produceres ikke mere, og de er i sig selv små kunstværker, der fortæller om et håndværk båret frem af en stolt tradition for brændevin produceret på ris. Med årtiers forfinelse er der tale om en whisky, der er helt sin egen og absolut ikke står i skyggen af sin skotske storebror.  

Skuespil, vovede motiver og kortspil

Hanyu er navnet på destilleriet, der lukkede i 2000 og som efterlod sig 400 tønder. Whiskyen bliver omhyggeligt lanceret i ro og mag, så længe lager haves. Etiketterne er et kapitel for sig og spænder over traditionelle japanske motiver hentet fra skuespil og mere suggestive og vovede illustrationer over teksten Big Butt. Blandt etiketterne findes også en serie, der består af et helt sæt kort. Dog kan det ikke blive til et spil Blackjack på denne auktion, da vi kun tilbyder klør fire i denne omgang.

1 bt. Hanyu "Big Butt", Single Nippon Malt Whisky 1988 A-A/B (bn). Vurdering: 10.000-14.000
1 bt. Hanyu "Ichiro's Malt - Four of Clubs Card", Japan 1991 B (ts/us). Vurdering: 36.000-46.000 kr.

Destillerierne Karuizawa og Yamazaki

Ligeså artistiske og sjældne er Karuizawa-whiskyerne, som ej heller produceres længere. Der eksisterer kun få fade, og de blev i al hast opkøbt af aficionados, da det stod klart, at man ellers ville blende dem og således frarøve verden en unik single malt-smagsoplevelse.

Yamazaki er Japans ældste destilleri, og som undtagelsen der bekræfter reglen det eneste af nævnte destillerier, der stadig fermenterer på livet løs. Starten gik tilbage i 1924, og man har siden da raffineret produkterne, hvilket da heller ikke er gået verdens whiskyeksperters næse forbi. 

1 bt. Karuizawa 32 Years Old, Noh Whisky Series 1980 B (ts/us). Oc. Vurdering: 24.000-32.000 kr.

Laurent Ponsots vineventyr

Afslutningsvis vil vi også gerne nævne Laurent Ponsots relative nye vineventyr. Med sine futuristiske etiketter uvant for selv den mest eksperimenterende vinbonde i Bourgogne kan vi i denne omgang tilbyde Chambertin, Cuvée du Chêne og Morey st Denis Cuvée du Merisier – begge i årgang 2017. Vi tror på et stort gemmepotentiale, men du kan også nyde flaskerne nu i forhold til årgangens ligefremhed og florlette, dansable stil. 


image
Netauktion

Udsøgte vine

Søndag 24. maj kl. 20


For yderligere information, kontakt venligst:

Anders Gudmundsson: 8818 1205 · ag@bruun-rasmussen.dk

Thomas Rosendahl Andersen: 8818 1206 · tra@bruun-rasmussen.dk

Thomas Løbner-Olesen: 8818 1241 · tlo@bruun-rasmussen.dk