Traditionel Møntauktion 12. maj

En sublim kontrafejmedalje, en imponerende 5 dukat og sjældne udenlandske guldmedaljer har fundet vej til den kommende møntauktion.

"Auktionens højdepunkt er en sjældent udbudt kontrafejmedalje, som stammer fra Christian IV. Det er næsten 100 år siden, at et eksemplar af denne medalje sidst har været udbudt til salg. Auktionen udgør dermed en unik mulighed for at føje denne særlige medalje til sin samling."

Michael Fornitz, chefnumismatiker hos Bruun Rasmussen.

Kontrafejmedaljerne, som er nært beslægtet med de senere belønningsmedaljer, så dagens lys i Danmark under Frederik II. Fra Christian IV kendes flere typer, der alle anses for kostbare kongelige nådesbeviser. Det udbudte eksemplars modtager var Heilke Honrichs, som menes at hidrøre fra det oldenburgske aristokrati.

Samling fra brødrene Høegh Poulsen

En del af auktionen er dedikeret til brødrene Jørgen og Poul Høegh Poulsens samling. Der er tale om en af verdens bedste samlinger af danske mønter, som bliver fordelt over denne og to kommende Traditionelle Auktioner samt en række Netauktioner. For mange samlere vil de fleste af disse genstande være et førstegangsbekendtskab, da de har været gemt væk fra markedet i mange år. Fra samlingen kan bl.a. fremhæves en 5 dukat, som oprindeligt blev præget i blot 251 styk, og som i dag er bevaret i ganske få eksemplarer. Reversomskriften, ”CONANDO INVENIMUS”, refererer til den tidligere danske koloni i Guinea.

Emnet er ikke tilgængeligt!

Zincksamlingen

Et af auktionens andre særligt interessante afsnit udgøres af Zincksamlingen, som stammer fra den aalborgensiske fabrikant Christian Zinck. Mens størstedelen af mønterne fra samlingen blev solgt på en række auktioner i årene 2001-2004, har en stor del af medaljerne imidlertid befundet sig hos forskellige grene af familien. De forenes nu på auktionen, hvor udvalget af udsøgte medaljer i guld og sølv fra både ind- og udland er af en kaliber, som er yderst sjældent set i Danmark. Desuden har så godt som alle de udbudte medaljer fra Zinck-samlingen ikke været handlet siden før Anden Verdenskrig.

Emnet er ikke tilgængeligt!
Emnet er ikke tilgængeligt!

Læs mere


image
Traditionel Auktion

Mønter

12. maj kl. 9.30


Gå på eftersyn og auktion – hjemme fra stuen

Grundet den aktuelle situation anbefaler vi, at du besøger eftersynet og auktionen uden at møde op i auktionssalen. Du kan kontakte en af vores eksperter, der kan give dig en virtuel rundvisning på eftersynet via et videoopkald. Du kan også bestille en konditionsrapport for de enkelte genstande. Som altid kan du byde med uden at komme forbi auktionssalen – via forauktion, live-bidding, kommissionsbud og telefonbud. Læs mere om budgivning.

Personlig deltagelse i auktionen

Ønsker du at deltage personligt, er dette kun  muligt efter forudgående pladsreservation. Læs mere om mulighederne og bestil plads her.

For yderligere information, kontakt venligst:

Anders Gudmundsson: 8818 1205 · ag@bruun-rasmussen.dk

Michael Fornitz: 8818 1201 · mfo@bruun-rasmussen.dk

Michael Märcher (Aarhus): 8818 1202 · mm@bruun-rasmussen.dk

Brian Lohmann: 8818 1213 · blo@bruun-rasmussen.dk