Designekspertens favoritter!

Hos Bruun Rasmussen er vi nok bedst kendt for design i den helt tunge prisklasse, men hver uge året rundt sælger vi også møbler og lamper fra 1930-70’erne til mere overkommelige priser. Designekspert Peter Kjelgaard har udvalgt en håndfuld af sine egne favoritter på den aktuelle Netauktion.

I medierne er det ofte historier om hammerslag på flere hundrede tusinde kroner for fx unikadesign af Peder Moos eller sjældenheder fra Finn Juhls hånd, der dominerer billedet.

Det er selvfølgelig en del af virkeligheden, men hos Bruun Rasmussen favner vi bredere og har derfor ladet Peter Kjelgaard, leder af afdelingen for moderne design, dele en række af sine egne favoritter blandt ugens udvalg af design – alle med vurderinger fra et par tusinde kroner og opefter.

Peter Kjelgaard er leder af Bruun Rasmussens afdeling for design og kunsthåndværk fra det 20. og 21. århundrede. Han har sin daglige gang i både Københavns Nordhavn og Bredgade, hvor han står i spidsen for vurderinger af designklassikere.

Klints klassiker

”Kaare Klint er grundessensen af klassisk dansk design, og han står i dag som en af frontfigurerne for godt håndværk. Hans klassiske sofa af modellen 4118 med lyst naturskind er symbolet på kvalitet, der holder og blot bliver smukkere for hver dag, der går. På vores kommende Netauktion præsenterer vi hele to eksemplarer af den smukke sofa.”

Kaare Klint: Tre-personers sofa. Vurdering: 50.000 kr.

Gebrüder Thonet: Et par armstole af formbøjet bøg. Vurdering: 3.000 kr.

Designernes yndling

 

”Den klassiske Thonet-stol er en tidløs favorit, som har været elsket af designentusiaster og designere gennem mere end 100 år ­– bl.a. Poul Kjærholm og Poul Henningsen. Det er en stol, der holder, og som tilmed er til at betale.”


Tid til hygge

 

”I en tid med masser af plads til hjemlig hygge er Nils Fagerholts minimalistiske pejs klassikeren i sin genre. Slægtskabet med Poul Kjærholm er tydeligt – de to var både gode venner privat og havde et godt professionelt samarbejde.”

Nils Fagerholt: "Cubus nr. 1"-pejs. Vurdering: 12.000-15.000 kr.

Arne Hovmand-Olsen, tilskrevet: Stol med stel af teak, 1960'erne. Vurdering: 4.000 kr.

En skulpturel samtalestarter

 

”Hvis man tager et skridt væk fra de mest kendte klassikere og møbelarkitekter, kan man ofte finde møbler, som kan vække lidt opsigt i indretningen. En stol som denne kan understrege ens personlige stil, og samtidig er den lidt af en samtalestarter med sit helt særlige udtryk.”


Multifunktionelle borde

”Små, fleksible møbler med flere funktioner er altid et hit. De tre borde er et udsøgt eksempel på kombinationen af moderne, skulpturelt design fra en af Danmarks bedste møbelarkitekter og en kompromisløs udførelse hos snedkeriet Christensen & Larsen, som i dansk møbelkunsts guldalder bl.a. var kendt for at være fagets dygtigste til at dreje sprosser og ben.”

Ib Kofod-Larsen: Tre sideborde af palisander. Vurdering: 8.000-10.000 kr.

image
Netauktion

Moderne design

7. april kl. 20


For yderligere information, kontakt venligst:

Peter Kjelgaard: 8818 1191 · pkj@bruun-rasmussen.dk

Amalie Hansen: 8818 1194 · amh@bruun-rasmussen.dk

Anna Berger Widenborg: 8818 1187 · awi@bruun-rasmussen.dk

Andreas Krabbe: 8818 1193 · ank@bruun-rasmussen.dk

Kristina Ulfvik: 8818 1197 · kru@bruun-rasmussen.dk

Poul Svalgaard Henriksen: 8818 1132 · psh@bruun-rasmussen.dk