Kunst på papir

Fra kobberstik og raderinger til akvareller og tegninger – på en temaauktion præsenterer vi netop nu et bredt udvalg af kunstværker på papir.

De fleste kunstnere gennem tiden har brugt tegninger som et vigtigt led i deres kreative proces. Tegninger er ofte det medie, hvor kunstneren kan få frit løb for sine idéer til at udforske forskellige metoder og former. Nogle idéer bliver til forstudier, mens andre vedbliver at være skitser. Fælles for dem er, at kunstnerens personlighed og temperament ofte kommer til syne igennem dennes materialevalg og pennestrøg.

Intimt indblik i kunstnerens arbejde

Hvad enten det drejer sig om en hurtig nedfældet skitse eller et omhyggeligt bearbejdet forstudie til et større værk, kan tegninger derfor ofte give os et mere intimt indblik i kunstnerens arbejde. Den samme intimitet gælder for de grafiske kunstværker produceret gennem tiden, hvor dygtige håndværkere forsigtigt har graveret, skåret eller ætset direkte på kobberplader eller træ. Med disse teknikker blev det muligt at udbrede kunsten og gøre den mere tilgængelig for folk, som ellers ikke ville kunne få glæde af den.

Martinus Rørbye: "Scene ved Væddeløbene paa Nørre-Fælled". Bly og pen på papir. Vurdering: 10.000-15.000 kr.

Et væld af navne

På auktionen udbydes mere end 50 værker på papir. De inkluderer nogle af Danmarks største guldaldermalere, heriblandt Christen Købke, C.W. Eckersberg, J.Th. Lundbye og Martinus Rørbye. Fra førstnævntes hånd kan fremhæves et spændende delstudie til ”Parti i Århus Domkirke” fra 1830, som befinder sig på Statens Museum for Kunst. Rørbyes figurscene fra Nørre Fælled giver et morsomt indblik i en svunden tid, hvor parken blev brugt til hestevæddeløb. Hvis vi bliver i det københavnske, kan nævnes to små charmerende prospekter fra maleren H.G.F. Holm, også kaldet ”Fattigholm”, der henholdsvis viser hvordan Sankt Annæ Plads og Kalkbrænderiet så ud i starten af 1800-tallet. En fin lille portrætskitse af en ung kvinde, udført af L.A. Smith, tæller ligeledes blandt auktionens brede udbud.

L.A. Smith: Portræt af en ung kvinde. Pen og bly på papir. Vurdering: 3.000 kr.

Kom til eftersyn!

Der er eftersyn fra lørdag den 21. marts i Sundkrogsgade 30 i Københavns Nordhavn og frem til auktionsdagen. 

NB: Hos Bruun Rasmussen følger vi naturligvis myndighedernes retningslinjer i forhold til Coronasituationen i Danmark. Læs mere her.


image
Netauktion

Tema: Kunst på papir

30. marts kl. 18


For yderligere information, kontakt venligst:

Søren Kjerk Holmstrup: 8818 1127 · skh@bruun-rasmussen.dk

Kristine Frisenvænge Hall: 8818 1124 · kfh@bruun-rasmussen.dk