Samtidskunst – mellem kaos og kontrol

Som noget helt nyt kan du på vores kommende Netauktion over samtidskunst opleve værkerne i vores nye virtuelle galleri. Mange af værkerne tager livtag med nogle af de allerstørste kontraster i vores tid, såsom kaos og kontrol – tematikker, der lige nu er mere aktuelle end nogensinde.

Med mere end 120 værker har vi denne gang fornøjelsen af at præsentere den hidtil største Netauktion over samtidskunst nogensinde. Tematisk favner værkerne fra det indadvendt kontrollerede til det eksplosivt kaotiske og prismæssigt spænder vurderingerne fra 2.000 kr. til 300.000 kr. for det dyreste, et stort oliemaleri af Michael Kvium

Sjælfuld, kontrolleret og indadvendt

De danske kunstnere Cathrine Raben Davidsen og Trine Søndergaards sjælfulde, indadvendte og kontrollerede motiver af kvinder er blandt højdepunkterne på auktionen. I Søndergaards ”Strude” er indadvendtheden helt fysisk: en kvinde iklædt den traditionelle strude-hovedbeklædning fra Fanø, som engang beskyttede kvinder mod vind og vejr, men som i dag giver helt nye og komplekse associationer. I Raben Davidsens pastel- og akvareltegning emmer den æteriske kvindesilhuet af en mere indadvendt sårbarhed. Men værket gennemsyres samtidig af værdig styrke understreget af figurens profil og den markante og stoflige røde farve. 

Trine Søndergaard: "Strude". Vurdering: 30.000-40.000 kr.
Detalje fra Cathrine Raben Davidsen: Uden titel. Vurdering: 15.000-20.000 kr.

Eksplosivt kaos

I stærk kontrast til Raben Davidsen og Søndergaards kontrollerede kvinder står Trine Boesens værk ”Explosions”. Tematikken i kunstnerens eksplosive collager tilføres i disse uger helt nye og væsentlige lag. Kunstnerens skarpe blik for verdener, der splintres og er af lave, indfanger præcis den følelse, som vi er mange, der er ramt af i disse uger. I værket skydes store og små stumper af konstruktioner, sommerfuglevinger, jernrør, lygtepæle og nøgleringe ud i et vægtløst og uendeligt rum uden fast orden. Alt er underlagt de ustyrlige og usynlige kræfter, som står bag, og kun tilfældigheder afgør, hvad der bliver hårdest ramt. Men med sin kunstneriske sirlighed og udførelse rummer værket på den anden side også en stor ekvilibrisme og kontrol.

Trine Boesen: "Explosions", 2010. Vurdering: 3.000-4.000 kr.

image
Netauktion

Samtidskunst

24. marts kl. 19


At komme overens med historien

Kunstneren Nina Kleivans provokerende serie af fotografier, ”Potency”, er for det umiddelbare blik hård kost, som italesætter de dystre sider af vores fælles historie, men fra et samtidigt ståsted. En baby iklædt forskellige diktator-kostumer fra Idi Amin til Hitler hænger side om side i 10 forskellige varianter. Den umage serielle forbindelse mellem baby og diktator tvinger os til refleksion. Det kunne være nærliggende at tro, men værket er ikke skabt i sympati med diktatorerne – kunstnerens egen bedstefar var i koncentrationslejr. Det er skabt for at italesætte vores forhold til ondskab og skabe diskussion, fx om ondskab er medfødt. Ved at iklæde den uskyldige baby – kunstnerens egen datter i øvrigt – disse kostumer, udstiller hun diktatorernes iscenesatte ondskabsfuldhed og latterlighed. Et forsøg på at komme overens med historiens forfærdelige kaos og tage kontrollen tilbage med et kunstnerisk (humoristisk) greb.

Nina Kleivan: "Potency", 2000. Komplet serie på 10 værker. Vurdering: 10.000 kr.

Invitation til virtuel rundvisning

Du kan som nævnt besøge vores nye virtuelle galleri, som vi har åbning på til denne auktion. Her vil du kunne se knap 40 af værkerne på auktionen. Du er også velkommen på vores almindelige eftersyn i Københavns Nordhavn og i Aarhus – vi lukker naturligvis ikke flere ind, end det er forsvarligt lige nu. Har du ikke mulighed for at besøge os i eftersynet, vil vores eksperter bestræbe sig på i løbet af eftersynet at give en live-rundvisning i eftersynet i Nordhavn – følg med på vores Facebook-side og Instagram-profil for mere information.

For yderligere information, kontakt venligst:

Niels Boe Hauggaard: 8818 1182 · nbh@bruun-rasmussen.dk

Kathrine Eriksen: 8818 1184 · ke@bruun-rasmussen.dk

Christine Almlund: 8818 1216 · cal@bruun-rasmussen.dk

Stephanie Ingemann-Petersen: 8818 1185 · sip@bruun-rasmussen.dk

Peter Beck (Aarhus): 8818 1186 · pb@bruun-rasmussen.dk