header-image
Erik Henningsen: "Danske Soldater gaaer over Dybbøl Torsdagen den 6te Maj 1920". Hammerslag: 70.000 kr.

Temaauktion: 100-året for Genforeningen

I år er det netop 100 år siden, at genforeningen mellem Danmark og de tidligere danske områder i Nordslesvig fandt sted. Vi markerer begivenheden med en stor Netauktion i juni og søger netop nu genstande til auktionen.

Efter nederlaget i 1864-krigen mistede Danmark hertugdømmerne Holsten, Lauenborg og Slesvig. De følgende 56 år var de under preussisk herredømme. Som følge af Tysklands nederlag i 1. Verdenskrig blev det dog under fredsforhandlingerne i Versailles besluttet, at borgerne i de tidligere danske områder i Slesvig selv kunne beslutte, hvilket land de ville tilhøre. Der blev derfor arrangeret lokale folkeafstemninger, og resultatet af disse medførte, at Nordslesvig atter blev dansk, mens Sydslesvig forblev tysk. 

Auktion i juni – hvad søger vi?

Selve genforeningsdagen fandt sted den 15. juni, og hvad er mere nærliggende end at markere det med en Netauktion med genstande, der relaterer sig til denne glædelige begivenhed for snart 100 år siden? Auktionen foregår samme dato, nemlig mandag den 15. juni kl. 19 her på bruun-rasmussen.dk, og vil blive markedsført via vores nyhedsbreve, pressen og sociale medier. 

Til temaauktionen søger vi primært genstande relateret til Genforeningen 1920 samt sønderjyske genstande fra perioden 1864-1920. Det gælder fx ældre kunst, våben, sølv, mønter, medaljer, pengesedler, frimærker, postkort, breve, skilte og anden memorabilia. 

Ligger du inde med denne type genstande og overvejer et auktionssalg, er du velkommen i en af vores afdelinger, hvor vi hver dag står klar til gratis og uforpligtende at give dig en vurdering. Se adresser og åbningstider. Du kan også bruge vores vurderingsservice her på bruun-rasmussen.dk.

image
Sønderjylland for Danmark / afstemnings- eller genforeningsmedaille 1919. Hammerslag: 12.500 kr.

image

Har du spørgsmål, skal du blot kontakte os:

8818 1111 · info@bruun-rasmussen.dk