Strøm på samtidskunsten

Vi er helt elektriske! I 2020 sætter vi nemlig ekstra strøm til samtidskunsten på vores auktioner. Første gang bliver på den Traditionelle Auktion den 3.-4. marts, hvor stribevis af kunstneriske 'sammenstød' af nogle af vor tids mest interessante danske og internationale kunstnere har fundet vej.

Samtidsstød

Samtidskunst er bedst, når den kan skabe bevidsthed om vores ofte paradoksale og forvirrende hverdagsliv. I kunsten er der nemlig plads til det skæve og uforudsigelige, der som elektriske stød kan ryste vores trummerum og åbne for nye indsigter. Og så er den ofte ikke lige sådan at rubricere.

Vi har i de senere år oplevet en stigende auktionsinteresse for netop dette område og et ønske om at blive klogere på, hvad der egentlig er på færde i den. Derfor har vi valgt, at 2020 bliver året, hvor vi sætter ekstra strøm til lige præcis samtidskunsten – fra fotografi og grafik til maleri og skulptur. Første gang bliver på den Traditionelle Auktion i marts, hvor vi præsenterer et stærkt udvalg af både etablerede auktionsnavne og auktionsdebutanter. 

Det legesyge sammenstød

En af auktionsdebutanterne er kunstneren Morten Steen Hebsgaard, der i dag nok bedst kendes som en del af den succesfulde kunstnergruppe A-kassen. Hebsgaards værker er et legesygt univers af finurlige konstruktioner med videobånd, appelsiner, gamle stilmøbler, IKEA-kopiværker og Storm P.-agtige maskinerier. Grænsen mellem kunst og brugsgenstande brydes ned og forvandles til absurde skulpturer. Også i "Survival of the fittest" fra 2006, der præsenteres på auktionen. Her er to af de ikoniske trehjulede Winther-cykler konstrueret til at skabe uundgåelig konflikt og sammenstød som en bittersød påmindelse om, at Darwins lov allerede gælder på legepladsen.

Det skæbnesvangre sammenstød

I Allan Ottes ”Smadret” fra 2007 er to gule HT-bussers skæbnesvangre sammenstød langt ude i et snedækket og mennesketomt landskab allerede sket. Landsbykirken er tilsyneladende eneste vidne. Umiddelbart er formsproget hyper-realistisk, men ved nærmere øjekast forvandler penselstrøgene sig til et tydeligt vertikalt og horisontalt linjespil, nærmest som pixels på en skærm, der tæt på giver værket en abstrakt dimension. Værkets foruroligende og drømmeagtige udtryk understreges af kunstnerens vekselvirkning mellem skarphed og uskarphed. 

Emnet er ikke tilgængeligt!

Kviums hyldest til Mertz

Michael Kvium er også med i opløbet af samtidskunst. I værket ”Obey the colours” bygger han bro mellem generationerne i sin skildring af en forhutlet kunstnertype foran et rødt og blåt maleri – en hyldest til kunstneren Albert Mertz, der netop havde disse farver som sine foretrukne, og som i år ville være fyld 100 år. 

Mertz var professor for Kvium på kunstakademiet, og i 1990 medvirkede han i en film, hvor de unge kunstnerkollegaer Kvium og Christian Lemmerz sidder på Mertz’ yndlingsværtshus Andys Bar i København. De to unge kunstnere er naturligvis iført store plastikører og lytter pligtskyldigt til den gamle mester og hans betragtninger omkring kunstens betydning for det moderne menneske – ”Obey the master” fristes man til at tænke. 

Emnet er ikke tilgængeligt!
Emnet er ikke tilgængeligt!

På auktionen markerer vi netop 100-året for tusindkunstneren og meningsdanneren Mertz, der havde det forenklede og konstruktive formsprog sammen med de blå og røde farver som sit kunstnerisk omdrejningspunkt. Hans samlede virke står som et begavet eksperiment udi maleriets udtryksformer, og de iøjefaldende værker afspejler en anarkistisk og humoristisk holdning til kunsten og kunstinstitutionen. Se Mertz-udvalget her


image
Traditionel Auktion

Moderne kunst

3.-4. marts


Følg samtidskunsten: Bruun Rasmussen Contemporary

At vi nu sætter ekstra strøm på samtidskunsten betyder, at du fremover kan tilmelde dig et særskilt nyhedsbrev om samtidskunst. Du kan også holde dig opdateret på området via vores Bruun Rasmussen Contemporary-blog og Instagram. 

Ud over det store udvalg af samtidskunst på den Traditionelle Auktion, kan du allerede nu glæde dig til vores kommende Netauktion over samtidskunst i foråret. Auktionen er åben for indleveringer frem til 28. februar.


Følg med på


For yderligere information, kontakt venligst:

Niels Boe Hauggaard: 8818 1182 · nbh@bruun-rasmussen.dk

Kathrine Eriksen: 8818 1184 · ke@bruun-rasmussen.dk

Christine Almlund: 8818 1216 · cal@bruun-rasmussen.dk

Stephanie Ingemann-Petersen: 8818 1185 · sip@bruun-rasmussen.dk

Peter Beck (Aarhus): 8818 1186 · pb@bruun-rasmussen.dk