Vintagesmykker fra europæisk fyrstehus

Seks elegante unikasmykker fra et fyrstehus i Europa lader for alvor beskueren mærke historiens vingesus – kun fantasien sætter grænser for, ved hvilke lejligheder disse fantastiske smykker kan være båret.

Udsøgte smykker fra en af verdens mest anerkendte juvelerer har fundet vej til årets første Traditionelle Smykkeauktion i Bredgade den 27. februar.

Foruden den fornemme proveniens vidner smykkesamlingen om udsøgt håndværk. Alle på nær ét stammer fra det franske smykkehus Van Cleef & Arpels, som gennem mere end et århundrede er blevet anset som et af de mest internationalt eftertragtede smykkebrands.

Samlingen tæller bl.a. et seksradet safirarmbånd, en solitairering på ca. 10.47 ct. og en broche med naturlige, ubehandlede safirer på i alt ca. 31.90 ct.

Det er både proveniensen og det fantastiske håndværk, som gør denne samling så unik. Det er yderst sjældent, at vi ser vintagesmykker fra Van Cleef & Arpels på auktion i Danmark – det er noget af det ypperste og mest eksklusive inden for smykkekunsten.

Katrin Mikkelsen Sørensen, smykkeekspert hos Bruun Rasmussen

Smykkerne er kreeret i perioden 1960-70 – det samme årti, som Van Cleef & Arpels for første gang præsenterede den ikoniske ”Alhambra”-serie. Den udbudte samling byder bl.a. på en usædvanlig broche af platin og 18 kt. hvidguld med ca. 25.40 ct. diamanter af den bedste kvalitet og ca. 31.90 ct. af de yderst sjældne naturlige, ubehandlede safirer. Fra samme samling stammer et dekorativt safir- og diamantarmbånd med en lås udformet som et løvehoved samt en solitairering med en brilliantslebet ”light yellow”-diamant på ca. 10.47 ct.


image
Traditionel Auktion

Smykker fra et europæisk fyrstehus

27. februar kl. 16


Kærlighedshistorien bag Van Cleef & Arpels

Skuespillerinden Marlene Dietrich, den tidligere amerikanske førstedame Jacqueline Kennedy Onassis og prinsesse Grace af Monaco. Det er blot et lille udsnit af den lange række af dekadente personligheder, som gennem tiden har båret smykker kreeret Van Cleef & Arpels.

Det legendariske hus’ historie går tilbage til 1890’ernes Paris. Her blev det grundlagt som resultatet af ægteskabet mellem Estelle Arpels og Alfred Van Cleef, der var børn af henholdsvis en ædelstensforhandler og en stensliber. Parret åbnede i 1906 deres første butik på 22 Place Vendôme i det centrale Paris, og i de følgende år formåede de at gøre Van Cleef & Arpels synonym med eksklusive smykker i den mest udsøgte kvalitet.

I dag har smykkehuset filialer verden over og er kendt for en perlerække af historiske specialordrer fra kongelige og andre fremtrædende personligheder – fx den betagende ”Océan”-halskæde, som prinsesse Charlene af Monaco bar ved sit bryllup i 2011, samt prinsesse Fawzia af Egyptens imponerende kroningstiara, som er udsmykket med 54 pæreformede diamanter på i alt 92 ct. samt 530 baguette-slebne diamanter på i alt 72 ct.

En ring af 18 kt. hvidguld og diamanter fra Van Cleef & Arpels' ikoniske "Alhambra"-serie kommer også under hammeren på auktionen. Vurdering: 10.000-15.000 kr.

Bliv klogere på Van Cleef & Arpels!

Du kan høre meget mere om smykkehuset til Gallery Talken ”Smykkehuset Van Cleef & Arpels historie”, som afholdes af vores eksperter Katrin Mikkelsen Sørensen og Lise Jacobsen søndag den 23. februar kl. 14 på vores store eftersyn. Eftersynet finder sted i Bredgade 33 i København den 20.-24. februar, og alle er velkomne.

Flere fristelser

Blandt smykkeauktionens øvrige katalognumre finder du bl.a. en sjælden grøn og pink diamantring med en naturlig ”fancy green”-diamant, som blev fundet i 2016 i Mazaruni-floden i Sydamerika. Auktionen byder også på fine sager fra danske og udenlandske brands som Cartier, Ole Lynggaard og Tiffany & Co. samt en række historiske smykker fra art deco og belle epoque. Du kan også byde med på klassiske tasker fra Hermès og Chanel


image
Traditionel Auktion

Smykker og tasker

27. februar kl. 16


For yderligere information, kontakt venligst: 

Katrin Mikkelsen Sørensen: 8818 1174 · kms@bruun-rasmussen.dk