Kom til frimærkeauktion i Nordhavn!

Tirsdag den 12. november kl. 10 indleder vi årets Traditionelle Frimærkeauktion i Københavns Nordhavn. Blandt de mange klenodier findes et sjældent brev fra piloten Charles Lindberghs testflyvning over Grønland og Island i august 1933.

Den amerikanske pilot Charles Lindbergh (1902-74) opnåede verdensberømmelse, da han som den første krydsede Atlanterhavet i en non-stop soloflyvning i 1927. Den 20. maj startede færden fra Long Island i New York i det simple enmotorsfly ”Spirit of St. Louis”, der landede 33,5 time senere i Paris. I årene efter denne flyvning nød Lindbergh stor offentlig hæder og opmærksomhed, men oplevede desværre også en personlig tragedie ved kidnapningen af og drabet på sin kun 20 måneder gamle søn i marts 1932.

Brev fra testflyvning over de arktiske egne

I starten af 1930’erne søgte de store amerikanske flyselskaber med PAN AM i spidsen at skabe en transatlantisk flyrute over de arktiske egne, og de ansatte i den forbindelse Lindbergh til at foretage nogle testflyvninger fra New York til Europa via Newfoundland, Grønland og Island. På en af disse flyvninger i august 1933 fløj Lindbergh og hans hustru Anne Morrow i flyet ”Tingmissartoq” via Julianehaab og Angmargssalik i Grønland. Her medbragte de et begrænset antal breve, og det er et af disse, som der nu er mulighed for at erhverve på auktionen

image
Foto af den amerikanske pilot Charles Lindbergh

Filatelistiske herligheder i massevis

Udover dette særlige brev indeholder frimærkeauktionen mange andre interessante og smukke frimærker og breve, fx alsidige afsnit Færøerne og Island med mange bedre posthistoriske forsendelser og sjældne annulleringer. Auktionen rummer tillige mange gamle, velbesatte samlinger og urørte boer inklusive en del attraktivt oversøisk materiale

Eftersynet finder sted på Baltikavej 10, 2150 Nordhavn, fra den 6.-11. november kl. 10-17 og den 12. november fra kl. 8 og frem til auktionen er slut.

Alle er velkomne!


image
Traditionel Auktion

Frimærker

Tirsdag 12. november kl. 10


For yderligere information, kontakt venligst:

Christian Grundtvig: 8818 1214 · cg@bruun-rasmussen.dk

Torben Ringtved (Aarhus): 8818 1225 · tr@bruun-rasmussen.dk