header-image
 

Mød os i Stockholm til Design Week

Vi besøger Stockholm med et ekstraordinært ensemble af Finn Juhl-møbler og giver dig et glimt af det bedste fra dansk designs guldalder mellem 1930 og 1970. Udstillingen “Finn Juhl and the Best of Danish Modern” finder sted den 20.-21. august i galleriet Arsenalsgatan 3 under Design Week i Stockholm. Efterfølgende vil møblerne blive udbudt på vores Traditionelle Auktion i København til september.

I samarbejde med Arsenalsgatan 3 Fine Art Gallery er vi glade for at kunne præsentere en række ekstremt sjældne og unikke møbler, som både fortæller historien om store danske designere som Finn Juhl, Kaj Gottlob, Peder Moos, Ib Kofod-Larsen, og Ejner Larsen & Aksel Bender Madsen samt den fineste generation af møbelsnedkere som Niels Vodder, A.J. Iversen, Willy Beck og Christensen & Larsen. Eftersynet giver et indblik i de særegne træk ved dansk design, afslører ukendte dele af historien bag samt understreger det samlende princip omkring det gode håndværk.

Designere og møbelsnedkere i verdensklasse

Dansk design handler først og sidst om håndværk. Så meget som man kan elske de former, farver, materialer og den demokratiske tankegang, der ligger bag dansk design, så er det den høje kvalitet i ​​udførelsen, der får dansk design til at skille sig ud og blive en central del af det 20. århundredes design på globalt plan.

Høj kvalitet kan naturligvis findes andre steder, og styrken ved et bestemt design kan diskuteres i én uendelighed. Det, der forener dansk design, er snarere den underforståede og subtile enighed om forsøget på at skabe de fineste møbler generelt, og de fineste håndlavede møbler i særdeleshed, også når dette strider mod mere rationelt udtænkte produktionsplaner.

Der er en iboende anakronisme og antagonisme mellem modernismen og traditionelt træarbejde og andre former for produktion i mindre målestok. Men det er i sprækken mellem disse kræfter, der trækker i hver sin retning, at dansk design udmærker sig. Denne frugtbare spænding begyndte i 1920'erne og nåede sit højdepunkt omkring 1960. En udvikling, der kan opleves i de udstillede møbler fra den kommende auktion.

Mød vores eksperter

Vores eksperter Peter Kjelgaard, Anna Widenborg og Frederik Bruun Rasmussen vil være til stede sammen med vores svenske repræsentant Anna Sievert.

Program

Tirsdag 20. august
Kl. 18-20: Fernisering
Kl. 19: Gallery Talk om Finn Juhl og dansk design

Onsdag 21. august
Kl. 11-18: Eftersyn, vurdering og indlevering af design, keramik, glas og moderne kunst.

Arsenalsgatan 3, 111 47 Stockholm

For yderligere information, kontakt venligst:

Anna Sievert: (+46) 0722 539816 · asi@bruun-rasmussen.dk