Over sundet – interview med vores nye repræsentant i Sverige

I takt med, at vi her hos Bruun Rasmussen udvider vores kundenetværk over hele verden, byder vi også nye internationale medarbejdere velkommen. Anna Sievert er vores nye ansigt i Stockholm, hvorfra hun skal rådgive kunder i hele Sverige om køb og salg på vores auktioner.

Bruun Rasmussens forlængede arm i Sverige

Det er en erfaren og engageret ny repræsentant, som vi har fået i Anna Sievert. Hun har arbejdet i 20 år i auktionsbranchen i Sverige, både hos Bukowskis og Stockholms Auktionsverk. De seneste fem år har hun fokuseret på fotokunst hos Fotografiska i Stockholm. Denne store erfaring vil komme kunderne i Sverige til gode, som Anna selv beskriver det:

Min rolle bliver at være Bruun Rasmussens forlængede arm i Stockholm og resten af Sverige, hvor jeg vil være tilgængelig for auktionshusets svenske kunder, nye som gamle. Vurderingen af genstande er selvfølgelig en vigtig del af arbejdet, og det passer mig fint, idet jeg er autoriseret vurderingssagkyndig gennem det svenske handelskammer. Derudover er jeg med i Bruun Rasmussens internationale salgsteam, der arbejder med at finde de rigtige købere til de rigtige genstande på auktionerne.

Som repræsentant for et dansk auktionshus i udlandet er det vigtigste for mig at hjælpe både sælgere og Bruun Rasmussen med at vælge de genstande, der har størst potentiale på vores del af auktionsmarkedet. Det er en vurderingssag fra genstand til genstand, men jeg tror meget på de internationalt interessante genstande og selvfølgelig dansk kunst og design. Den store udstilling om den danske guldalder på Stockholms Nationalmuseum i år har også bidraget til, at flere svenske sælgere har henvendt sig med deres fantastiske danske malerier."

Vild med dansk design 

Med de mange år i branchen har Anna Sievert haft mulighed for at dykke ned i stort set alle afkroge af auktionsverdenen. Med tiden er der også dukket nogle favoritemner op:

Jeg er meget glad for dansk design og drømmer lige nu om at udskifte alle håndtag i mit hjem med AJ-håndtagene, som Arne Jacobsen designede til SAS Royal Hotel i København. Ellers synes jeg, at flere mennesker bør kigge nærmere på mange af de velkendte mahognimøbler i empirestil. De går for en slik i forhold til deres høje kvalitet.

Jeg er også vild med Bruun Rasmussens ”varia”-kategori, der er en drøm for indretningsentusiaster. Det er et skatkammer, som jeg tror, mange nye kunder vil elske at gå på opdagelse i, ikke mindst indretningsarkitekter. Så det er et godt tip, hvis der skal et fund med hjem.

Josef Frank som maler

Det er dog ikke kun dansk design og varia, som Anna har en interesse for. Hun har bl.a. været med til at afsløre nye sider af den østrigskfødte arkitekt og designer Josef Frank, der har haft stor betydning for særligt svensk design.

Jeg opdagede en gammel mappe med akvareller hjemme hos mine svigerforældre og kom frem til, at de var malet af arkitekten og designeren Josef Frank. Det viste sig, at der var mange flere malerier blandt slægtninge og venner. Jeg begyndte at katalogisere akvarellerne, og det endte med at blive til en udstilling og bog med titlen "Josef Frank – de ukendte akvareller". Mit forskningsarbejde er i dag tilgængeligt på Rigsarkivet i Stockholm og indeholder 459 malerier. Før min katalogisering var det ikke kendt, at Josef Frank også kunne male.

Flere broer over sundet

Det fordybende forskningsarbejde kombineres i auktionsbranchen med en travl hverdag fuld af kundemøder og vurderingssager. Der har været fart over feltet i Annas første halve år hos Bruun Rasmussen. Men hun har dog haft tid til at bemærke, hvor meget Bruun Rasmussen allerede fylder i svenskernes bevidsthed. 

Det er med en vis stolthed, at jeg har oplevet, hvor godt et ry Bruun Rasmussen har blandt både handlende og privatpersoner. Dette forår har været meget inspirerende af den grund! Næsten alle, jeg har talt med, har tænkt, at et salg ovre på den anden side af sundet lyder både spændende og helt rigtigt, både hvad angår mavefornemmelse og kvaliteten af salgsoplevelsen.

Jeg håber, jeg kan bygge bro mellem nye private kunder og Bruun Rasmussen. Der er stadig mange i Sverige, som ikke har opdaget, at de lige så nemt kan sælge deres genstande i Danmark og dermed nå en større gruppe af kunder rundt omkring i verden. Bruun Rasmussen har også stadig auktioner i mange specialkategorier, hvor der er skatte at finde i Sverige – som f.eks. mønter, frimærker, bøger, armbåndsure, smykker og våben. Med sit store netværk af internationale repræsentanter og salgsteam kan Bruun Rasmussen nå ud til samlere i hele verden.” 

Bor du i Sverige, kan du kontakte Anna Sievert med henblik på både salg og køb hos Bruun Rasmussen. Følg med på hjemmesiden for at se deadlines for kommende auktioner og byd med på dem, der er i gang!

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Anna Sievert: +46 722 539816 · asi@bruun-rasmussen.dk