Kunsten med småt

Miniaturemaleriet har en lang tradition i europæisk kunst. Netop nu sætter vi en dansk privatsamling af bittesmå portrætter af danske og internationale miniaturemalere på Netauktion. 

 

De mange fine miniaturemalerier på den aktuelle Netauktion stammer fra en dansk kvinde, der gennem sit liv var en passioneret samler af de små portrætter. Hendes familie har efter hendes død nu valgt at sætte samlingen på auktion. Værkerne er malet af forskellige europæiske kunstnere med særdeles gode øjne i 1700-1900-tallet.

Miniaturemaleriet har sin oprindelse i bogkunsten, men i renæssancen begyndte man i Europa at male ganske små portrætter og landskabsmalerier, der var tiltænkt et liv uden for bøgernes verden. En af de første malere i 1500-tallet, der gjorde genren til sit speciale, var tyskeren Hans Holbein den yngre. Hurtigt bredte genren sig til resten af Europa, og fra midten af 1600-tallet og frem til begyndelsen af 1800-tallet havde den sin storhedstid.

De små miniaturer fandt ofte vej til erindringsmedaljer eller smykker med kongens kontrafej. Hermed kunne man vise regenten respekt, og disse portrætter var en yndet gave mellem adelige og fra herre til tjener. I en tid før fotografiets opfindelse yndede samfundets elite også at bære et portræt af deres hjertes udkårne fæstnet i et smykke.

Auktion & eftersyn

Du kan allerede nu byde med på Netauktionen – de endelige hammerslag falder først mandag den 24. juni kl. 20 på bruun-rasmussen.dk. Alle miniatureportrætter er udstillet på eftersyn i vores afdeling på Sundkrogsgade 30 i Københavns Nordhavn. Se åbningstider

Se hele udvalget

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Martin Hans Borg: 8818 1128 · mhb@bruun-rasmussen.dk

Camilla Bruun Stoltze: 8818 1126  · cbs@bruun-rasmussen.dk