Bøger til folket

Sommerens bogauktion står for døren, og flere hundrede særlige bøger skal denne gang skifte hænder og forhåbentlig lande lige dér, hvor de har været mest savnet.

Håndværk og skønhed – Kelmscott Press

Mere end 100 år efter sin død er socialisten og multikunstneren William Morris – grundlæggeren af formgivningsbevægelsen Arts and Craft og privattrykkeriet Kelmscott Press – stadig en indflydelsesrig figur inden for kunst og design. Med Kelmscott Press dyrkede Morris de traditionelle metoder for trykning og håndværkslag, og netop samspillet mellem sværte, papir, typer og dekoration gjorde trykkeriet berømt og dets udgivelser til eftertragtede samlerobjekter. Kelmscott Press udgav over 50 titler. På auktionen her udbydes et nydeligt eksempar af The Romance of Sir Degrevant (Sire Degrevaunt), der er illustreret af Edward Burne-Jones fra 1896.

Unikapapir i alle farver – Papirkunstneren ”Mester Jacob”

Skønhed og bøger har altid været tæt forbundet, og mange bogbindere har gennem tiden lagt blod, sved og tårer i deres arbejde. Én af disse var den danske papirkunstner og bogbinder Jacob Lund – bedre kendt som ”Mester-Jacob”. Nu sælges en større samling kulørte unikapapirer i løse ark skabt af den virtuose papirkunstner.

Herudover præsenteres en række førsteudgaver af Dan Turèll, bl.a. hans eget eksemplar Changes of Light, illustrerede bøger om flora og fauna, kunstbøger med originalgrafik af bl.a. Chagall, Salto, Kirkeby og mange andre. Er du glad for autografer, kan du få fingre i en imponerende autografsamling på mere end 4.000 bidrag samt et dokument fra 1600-tallet med den danske søhelt Niels Juels ekstremt sjældne underskrift.

Mød Tangokat, Kamilla Kamæleon og alle de andre ...

Drømmer du om at pifte børneværelset, børnehaven eller noget helt tredje op med klare farver og sikker streg til en rimelig pris, så har du nu muligheden. Jan Mogensen er én af Danmarks mest oversatte børnebogsforfattere, der med sine fantasifulde og karakteristiske tegninger har været en fast bestanddel af mange børn og unges billeduniverser igennem et kvart århundrede. Igen udbydes en fin samling af hans bedste illustrationer her på hjemmesiden.

Eftersyn og auktion

Eftersynet på bogauktionen foregår som vanligt i vores lokaler på Baltikavej 10, 2150 Nordhavn, mandag den 17. juni kl. 10-17 og tirsdag den 18. juni kl. 10-17. Hammerslagene på auktionen falder online tirsdag den 18. juni fra kl. 18.

Se udvalget her

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Lærke Bøgh: 8818 1217 · lb@bruun-rasmussen.dk