På stranden med Paul Fischer

Lyse aftner, blå bølger og kvinder i vandkanten – vi hilser sommeren velkommen med en række værker af kunstneren Paul Fischer. Han er bedst kendt som ”københavnermaleren”, men på den kommende Traditionelle Auktion inviterer han os med ud i det blå. 

 

På den kommende Traditionelle Auktion i Bredgade præsenteres et udvalg på 15 værker af den folkekære maler Paul Fischer (1860-1934). I syv af disse charmerende malerier er kunstneren taget til stranden i blandt andet Hellerup og Hornbæk og har ladet den ene badenymfe efter den anden indtage scenen. De skildrede kvinder nyder livet og hinandens selskab i solen, og man får sommerstemning for alle pengene.

I et af strandmotiverne fra Hellerup har Fischer skildret to chikke unge kvinder ved navn Elisabeth Fischer og Anna Pauline Bruun iført moderigtige gevandter og hatte. De står og spejder ud over havet en sommeraften i 1894, og stemningen leder tankerne hen på malerier af skagensmalere som P.S. Krøyer og Michael Ancher, der netop er kendt for tilsvarende motiver. Det udbudte værk blev købt direkte fra kunstneren i begyndelsen af 1900-tallet af nuværende ejers oldefar og har aldrig tidligere været udbudt til salg.

Storbyens maler

Fischer er bedst kendt som københavnermaleren, og ingen har skildret byen så indgående som ham. Gennem en periode på 50 år fandt borgerskabsfruer, flanører og fiskerkoner vej til hans værker, der vidner om en tid, hvor byen var i rivende udvikling. I det resterende udbud tager Fischer os med til det gamle København – nærmere betegnet til Kongens Nytorv, Højbro Plads og Gammel Strand.

Med disse bybilleder fortæller Fischer os om en tid omkring år 1900, hvor København var sluppet af med sine omkransende volde og udviklede sig til en moderne storby med nye transportmidler, menneskemylder og heftig byggeaktivitet. Topografien er let genkendelig i værkerne, og som kulisse for sine skildringer anvendte Fischer, som det også ses i de udbudte værker, særligt gaderne og torvene i den gamle bydel mellem Kongens Nytorv og Rådhuspladsen. 

 

Auktion: 28. maj kl. 16 i Bredgade 33 i København
Eftersyn: 23.-27. maj på samme adresse

Se hele udvalget af Paul Fischer
Se hele udvalget af ældre kunst
Læs mere om auktionen

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Julie Arendse Voss: 8818 1123 · jav@bruun-rasmussen.dk

Birte Stokholm: 8818 1122 · bst@bruun-rasmussen.dk

Søren Kjerk Holmstrup: 8818 1127 · skh@bruun-rasmussen.dk