Et liv med lærred og pensel

Bruun Rasmussen i Aarhus sætter nu Birthe Henriksen & Verner Pedersens unikke kunstsamling af den folkekære vejlemaler Albert Bertelsen under hammeren. Kunstneren er i dag 97 år og stadig aktiv foran staffeliet. 

 

Birthe Henriksen & Verner Pedersens samling af Albert Bertelsens værker er blevet til over de seneste 30 år. Det startede i det små, men efterhånden greb parrets interesse for Bertelsens charmerende univers om sig, og på et tidspunkt talte samlingen således langt over 100 værker. 

Tilbage i 2001 solgte vi godt 80 af disse værker, men heldigvis var parret ikke færdige med at samle. Det betyder, at vi nu har fornøjelsen af at gentage successen med en tre uger lang netauktion på bruun-rasmussen.dk med mange af Bertelsens malerier, tegninger og grafik. Her får man for alvor et indblik i et helt liv fastholdt med lærred, pensel og stor indlevelse”, fortæller en begejstret Peter Beck, Bruun Rasmussens vurderingschef i Aarhus. 

Barndomserindringer og den store natur

Med udgangspunkt i sine barndomserindringer skiftede Bertelsen allerede tidligt sit job som skiltemaler ud med et liv helliget kunsten. Den dag i dag hører de såkaldte erindringsbilleder til blandt de mest populære motiver. Sidenhen bearbejdede Bertelsen sine rejseindtryk fra Færøerne i de karakteristiske lærreder med gengivelse af fjorde og fjelde: Den store natur sat op mod det lille menneske. 

Alberts portrætter og forfaldets skønhed

Udover landskaberne har Bertelsen altid haft et særligt øje for at skabe charmerende portrætter – hvad enten de er inspireret af bylivet i Paris eller magien i en cirkusscene. 

Hans persongalleri består af karismatiske personligheder, som ikke kan undgå at indgyde beskueren sympati. En særlig sans for skønheden i forfaldet demonstrerer Bertelsen i sine gengivelser af afskallede mure, en gammel lås eller en frønnet dør. Det er motiver, som sætter ham i selskab med samtidige fotorealister som fx Bjarke Regn Svendsen og Poul-Anker Bech.

Netauktionen med Bertelsen forløber over tre uger. Hver fredag kommer en håndfuld nye værker på auktion.

Se det aktuelle udbud her

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Peter Beck: 8818 1186 · pb@bruun-rasmussen.dk