”I godt selskab” – unikke Thomas Helmig-fotografier

Den gensidige kærlighed mellem Mr. Aarhus himself og hans publikum lyser ud af hvert eneste unika-koncertfotografi, som nu udbydes på netauktion i anledning af, at vores afdeling i Aarhus har 10-års jubilæum.


Aarhusfotografen Jakob Mark var i 2018 med backstage under Thomas Helmigs turné og har fanget de mange fantastiske øjeblikke med Helmig og band. Nu er de bedste fotografier sat på auktion på nettet.

Hjem til Aarhus

Efter et par år med få koncerter udgav Helmig i 2018 albummet “Takker”. Det dansksprogede og dansevenlige album sprang hurtigt højt på hitlisterne. Det afspejlede sig i de efterfølgende koncerter, blandt andet til åbningen af Aarhus Festuge, hvor titusinde feststemte fans tog imod Helmig i Byparken. Et af fotografierne er taget fra scenen ud over publikumshavet med Arne Jacobsens berømte rådhustårn i baggrunden – mere Aarhus kan det næsten ikke blive.

Far og søn på scenen

Et andet af fotografierne viser Thomas Helmig omfavne sønnen Hugo under en koncert, og det var en helt speciel begivenhed for både far og søn. ”De har øvet mange gange sammen, men det var første gang, at Thomas og Hugo skulle dele scene. Jeg kunne mærke glæden og spændingen backstage den aften. Thomas var dybt rørt, og også for mig som fotograf var det en kæmpe oplevelse at se de to sammen på og bag scenen. Der var så meget venskab og kærlighed de to imellem, og det blev kun forstærket af, at det foregik på hjemmebanen i Aarhus foran et fantastisk publikum,” fortæller Jakob Mark.

Signeret af Helmig

Ud over de unikke fotografier, der alle er håndsignerede af Helmig selv, er serien kun udkommet i bogform i et lille oplag på 1.000 eksemplarer med titlen "I godt selskab". I forordet til bogen skriver Helmig: "Nu sidder jeg og kigger tilbage på fire kæmpe sommerkoncerter, indspilning og udgivelse af pladen "Takker", indendørsturné og en lang varm sommer i det allerbedste selskab. Jeg sidder med den her bog og kigger på alle de billeder, Jakob tog af os i den periode. Jakob er meget mere end en flue på væggen, han er "medlem af klubben", og derfor har han kunnet fange os på en måde, ingen andre ville have kunnet."
 

Auktion: 2. april fra kl. 19

Eftersyn: frem til 2. april på Søren Frichs Vej 34D, Aarhus

Se alle værkerne og byd med

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Peter Beck: 8818 1186 · pb@bruun-rasmussen.dk