Hammerslag og museumskøb

På årets første auktion i Bredgade satte vi guldalderværker, samtidskunst og danske designklassikere under hammeren. Auktionen resulterede i mange flotte hammerslag og museumskøb. 


Hos Bruun Rasmussen har vi netop afsluttet årets første Traditionelle Auktion, hvor vi udbød en perlerække af kunst, design, antikviteter, smykker og armbåndsure. De to auktionsuger bød på masser af højdespringere, og en række museer mødte op for at indkøbe nye værker til deres samlinger. Her fortæller vi om de mest markante hammerslag.

Guldalderens børn og en romersk kapitæl

Vanen tro blev auktionen indledt med ældre kunst, og her førte C.A. Jensens portræt fra 1827 af datidens indflydelsesrige familien Puggaards tre børn an med et hammerslag på 1.300.000 kr. mod en vurdering på 400.000-600.000 kr. Dagen efter var der antikker og antikviteter på programmet, hvor en søjlekapitæl af marmor fra Romerriget overraskede med et hammerslag på 380.000 kr. 

Markante internationale brands

Auktionen præsenterede også kostbare diamantsmykker og armbåndsure fra de helt store internationale brands. Her var det et par diamantørestikker fra Cartier, der tog himmelflugten med et hammerslag på 550.000 kr., mens et tikkende vidunder fra Rolex, model Explorer, gik til en glad køber for et hammerslag på 78.000 kr. 

Fra CoBrA til indianerdans

CoBrA-kunsten har kronede dage på vores auktioner, og denne gang var der fx rift om Carl-Henning Pedersens "Løvemanden” fra 1950 og Asger Jorns "Imbécilité sousdéveloppée" fra 1961, der opnåede flotte hammerslag på henholdsvis 1,2 og 1 mio. kr. Den allerstørste overraskelse var imidlertid den svenskfødte amerikanske maler Bror Julius Olsson Nordfeldts skildring af Pueblofolkets høstdans fra ca. 1920-35 med et hammerslag på 900.000 kr. mod en vurdering på 100.000 kr. 

Ægypteren og Judas

Den to uger lange auktion blev afsluttet med design, og her var det særligt arkitekten Finn Juhl, der fik budgivere fra hele verden op af stolen. En spisestue med 12 ”Ægypterstole” og et "Judasbord", der begge er formgivet i slutningen af 1940’erne og udført af snedkermester Niels Vodder, blev solgt til svimlende hammerslag på henholdsvis 770.000 kr. og 250.000 kr. Sættet blev i 1969 købt for 12.500 kr. af den familie, som indleverede det til auktion.

Kunst i museumsklasse

Den danske museumsverden køber ofte værker på vores auktioner, og vi opdaterer løbende vores liste over disse museumskøb. Denne gang var det Nivaagaards Malerisamling, der afsluttede budkrigen omkring det nævnte børneportræt af C.A. Jensen, mens Odense Bys Museer købte et originalt håndskrevet brev af H.C. Andersen fra 1839. På Museum Salling havde man udset sig Christen Dalsgaards portræt af en ældre kvinde fra 1851, og på Gammel Estrup Herregårdsmuseum gjaldt det Carl Bøghs motiv med en ræv på lur fra 1870. Museet på Frederiksborg Slot tilførte deres samling fem værker, heriblandt C.W. Eckersbergs maleri "De tre Stænder, som paa Slotspladsen aflægge Troskabsed" fra 1824.

Vurdering og indlevering til auktion

Allerede nu er vi på udkig efter kunst, design, antikviteter, smykker og armbåndsure til den næste Traditionelle Auktion i slutningen af maj. Indleveringsfristen er i begyndelsen af april. Vi står klar alle hverdage og lørdage til gratis og uforpligtende at vurdere i vores afdelinger i København og Aarhus. Du kan også indsende et foto via vores vurderingsservice på bruun-rasmussen.dk.
 

For yderligere information, kontakt venligst:

Bruun Rasmussen: 8818 1111 · info@bruun-rasmussen.dk