Japanske tsubaer

Hvad er vigtigere for en samurai end hans sværd? På den aktuelle Netauktion kaster vi lys over japanske sværdprydelser, de såkaldte tsubaer, med udbuddet af en større privat samling.

 

I Japansk kultur er der en lang tradition for fremstilling af smukt udformede våben. Tsubaen er en parerplade, der holder klingen på sværdet og sikrer bærerens hånd. Det mest anvendte materiale er jern, og den lille plade kan have mange former. 

Sværdet var krigerens vigtigste ejendel, og derfor er disse tsubaer og andre sværdprydelser ofte af høj kvalitet hvad angår formgivning. De er ofte dekoreret med  med familieemblemer, religiøse symboler eller motiver hentet fra naturen. Der fandtes forskellige japanske skoler inden for fremstilling af tsubaer, der hver havde deres kunstneriske udtryk, fx Shoami, Kattehushi og Mito. I 1870 blev det forbudt at bære sværd i Japan, og derfor stoppede produktionen af tsubaer.

En dansk privat samling

På Netauktionen får man syn for sagen, når vi præsenterer en større privat samling af tsubaer, som er opbygget af danskeren Finn Poulsen (1937-2016) op gennem 1950’erne og 60’erne. En del af de udbudte tsubaer stammer fra den tidlige Edo-tid, mens andre er fra senere perioder.

Auktion og eftersyn

Auktionen foregår på bruun-rasmussen.dk og afsluttes torsdag den 20. december kl. 20. Fra den 7. december og frem til auktionsdagen er du velkommen til at komme forbi vores afdeling i Sundkrogsgade 30 i Københavns Nordhavn og se nærmere på udvalget – vi har åbent mandag til fredag kl. 10-17 og lørdag kl. 10-14.

Se hele udvalget og byd med

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Ralph Lexner: 8818 1161 · rl@bruun-rasmussen.dk