Talentfabrik for fotografi

Den traditionsrige udstillingsserie “Ung dansk fotografi” på Fotografisk Center i København, der siden 1998 har fostret nye fotografiske talenter, er i år kurateret af vores specialist i fotografi Christine Almlund. Fem unge, udvalgte kunstnere har taget fotografiske livtag med temaet identitet, og resultatet kan ses fra fredag den 2. november.

Hulda Sif Ásmundsdóttirs: "Even the Calm is Stormy"

Julia Jayko Fossland: "Går kun veje jeg kan gå med lukkede øjne"

Lisbeth Johansen: "The Picture of the Yellow Sun (I Couldn't Keep)"

María Kristín Hassing Antonsdóttir: "Untitled #3"

Dan Frisk Petersen: "Memorabilia"

5 billeder

Invitation til fernisering

På fredag 2. november åbner den traditionsrige udstillingsserie “Ung dansk fotografi ’18” på Fotografisk Center i København. I år har Fotografisk Center inviteret vores specialist i fotografi Christine Almlund til at være gæstekurator på udstillingen. Vi vil derfor gerne invitere alle vores nysgerrige og fotointeresserede kunder med til åbningen, der foregår fredag 2. november i Kødbyen i København klokken 17-19. Udstillingen åbnes af fotografen Fryd Frydendahl. Kan man ikke komme til åbningen, kan udstillingen opleves frem til den 21. december.

Læs udstillingsartiklen ”Som forsinkede stråler fra stjernene” af Christine Almlund

Talentfabrik

”Ung dansk fotografi” har eksisteret siden 1998. Siden dengang har den fostret en lang række talenter inden for dansk kunstfotografi, og der er derfor tale om lidt af en talentfabrik. Flere af fotograferne har sidenhen fået anerkendte karrierer som kunstnere, og en del er faktisk også røget under hammeren hos Bruun Rasmussen igennem årene. Ikke mindst de etablerede kunstnere Trine Søndergaard, Astrid Kruse Jensen, Adam Jeppesen og Jacob Hunosøe,” fortæller Christine Almlund. ”Det har været utroligt inspirerende at udvælge og arbejde med de spirende talenter, der i år viser værker med et personligt udgangspunkt, men som samtidig har dyb relevans for andre.

Fotografi, erindringer og den personlige fortælling

“Ung dansk fotografi ‘18” viser under temaet ’Identitet’ nogle bud på fotografiet af i dag. Fem talentfulde kunstfotografer er blevet udvalgt til dette års udstilling – María Kristín Hassing Antonsdottir, Hulda Sif Ásmundsdóttir, Julia Jayko Fossland, Lisbeth Johansen og Dan Frisk Petersen. Alle har de arbejdet ud fra personlige fortællinger, både deres egne og andres, og brugt fotografiet som redskab til at fastholde erindringer og undersøge det ophav, som er med til at skabe vores identitet.

Fra et dødsbo i Sønderjylland til bipolar natur i Island

Igennem analoge fotografier, collager, digte, familieportrætter og naturfotografier bringes beskueren fra et dødsbo i Sønderjylland til snedækkede landskaber i Norge og storslået, men bipolar natur i Island og videre ned i gamle familiealbum og støvede arkivkasser. Alt dette i en søgen efter den personlige fortælling, der dog ikke udelader, at beskueren selv kan udfylde de tommer huller i historien med egne minder og sindstilstande.

Ud over værker af de fem kunstfotografer præsenterer udstillingen et videoprogram fra et ‘open call’, hvor de otte deltagende kunstnere er Cecilie Penney, Jeppe Lange, Sophie Søborg Mosbæk, Katrine Holmgren, Anne Sofie Nørskov, Mikkel Haynes, Freya Sif Hestnes og Samara Sallam.

Mød kunstnerne til en samtale

Udstillingen akkompagneres af et katalog med tekst af Christine Almlund, der også kan læses på Bruun Rasmussens fotoblog "Det gode fotografi". I forbindelse med "Ung dansk fotografi ‘18" arrangerer Fotografisk Center og DJ:Fotograferne et FotoForum med kunstnerne og kurator den 6. december klokken 17-19. Herudover udarbejder Fotografisk Center undervisningsmateriale til udskolingen samt en børneopgave.

Udstillingen er åben fra den 3. november til den 21. december 2018 på Fotografisk Center, Staldgade 16, København V.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Fotografisk Center: 3393 0996  · info@fotografiskcenter.dk

Christine Almlund: 8818 1216  · cal@bruun-rasmussen.dk