CoBrA-kunst søges!

Vi søger netop nu kunstværker af repræsentanter for CoBrA-bevægelsen til vores kommende jubilæumsauktion i Bredgade. Indleveringsfristen er mandag den 29. oktober.

Vores eksperter i moderne kunst Niels Boe-Hauggaard, Niels Raben og Frederik Bruun Rasmussen er klar til at tage imod værker til den kommende auktion. Deadline for indlevering er mandag den 29. oktober.

Et af CoBrA-malerierne på auktionen i december bliver Asger Jorns "Sermo rusticus" (Olie på lærred. 100 x 81 cm). Vurdering: 1.800.000-2.000.000 kr.

2 billeder

 

I begyndelsen af december afholder vi en jubilæumsauktion for at fejre, at det er 70 år siden, det første hammerslag faldt i auktionshusets historie. Til jubilæumsauktionen sætter vi bl.a. fokus på kunstnerne omkring den banebrydende kunstbevægelse CoBrA, der eksisterede på tværs af landegrænser og nationaliteter i årene 1948-51. Vi har allerede fået indleveret en række vægtige værker, men vi er på udkig efter mere kunst til auktionen.

Vi søger værker af …

Asger Jorn – Karel Appel – Pierre Alechinsky – Constant – Christian Dotremont – Corneille – Pierre Wemaëre – Anton Rooskens – Shinkichi Tajiri – Carl-Henning Pedersen – Ejler Bille – Egill Jacobsen – Sonja Ferlov Mancoba – Reinhoud D'Haese– Henry Heerup – Erik Thommesen – Lucebert – Eugene Brands – Theo Wolvecamp – Stephen Gilbert – Svavar Gudnason – William Gear – Jacques Doucet – Jean-Michel Atlan – Jan Nieuwenhuis m.fl.

Indlevering til auktion

Ligger du inde med CoBrA-kunst, så kig forbi vores afdeling i Københavns Nordhavn eller Aarhus og få en gratis og uforpligtende vurdering. Se åbningstider

Bag om CoBrA

Ekspressionister, kunstneriske rebeller og politiske aktivister er nogle af de prædikater, der er blevet brugt om kunstgruppen CoBrA. Fælles for kunstnerne var et forsøg på at gøre op med de eksisterende normer for kunsten og udfordre selve kunstbegrebet. I deres søgen efter en ny og frigjort kunst, der kunne samle det krigshærgede Europa, bevægede de sig mod det ubeviste og fantasien og lod sig inspirere af børnetegninger og primitiv kunst. CoBrA fik stor betydning for samtidens kunstliv såvel som for senere generationer af kunstnere.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Niels Raben: 8818 1181 · nr@bruun-rasmussen.dk

Niels Boe-Hauggaard: 8818 1182 · nbh@bruun-rasmussen.dk

Peter Beck: 8818 1186 · pb@bruun-rasmussen.dk

Frederik Bruun Rasmussen: 8818 1003 · fbr@bruun-rasmussen.dk