Cartiers elegante panter

Drømmer du om smykker fra Cartier, Bulgari, Tiffany, Georg Jensen eller Ole Lynggaard, bør du kigge forbi efterårets internationale auktion. Et af højdepunkterne er Cartiers imponerende ”Panthère”-broche, der er vurderet til 450.000-500.000 kr.


På den kommende smykkeauktion følger vi op på sommerens flotte resultat, hvor vi satte verdensrekord med et hammerslag på 1,2 mio. kr. for Cartiers panterarmring. Denne gang udbyder vi en sjælden diamantbesat panterbroche i samme kaliber. Den er meget livagtig i sit udtryk med øjne af smaragder, sorte pletter af onyx og en krop fuld af diamanter. Brochen er vurderet til 450.000-500.000 kr., men har en nypris på 1,2 mio. kr.

Cartier blev grundlagt i Paris i 1847 og har lige siden frembragt nogle af verdens mest eksklusive smykker og armbåndsure. Panteren blev anvendt for første gang som dekorativt element i et armbåndsur i 1914 og har siden været husets ikoniske kendetegn og symbol på det feminine, kraftfulde og elegante udtryk, som er så karakteristisk for Cartier.

Den legendariske panterbroche findes kun i ganske få eksemplarer og har flere raffinerede detaljer. Ud over de mange smukt forarbejdede ædelsten på i alt ca. 4.014 ct. kan panterens hoved og forpoter bevæge sig.

Smykker fra andre store juvelerer

Mange af verdens største juvelerer er repræsenteret på efterårets smykkeauktion, bl.a. Cartier, Bulgari og Tiffany samt danske juvelerer som Georg Jensen, Ole Lynggaard og Arje Griegst. Auktionen byder også på historiske vintagesmykker fra art deco og belle époque-perioderne.
 

Auktion: 20. september kl. 15 i Bredgade 33, København
Eftersyn: 13.-17. september på samme adresse

 

Se hele udvalget af smykker
Læs mere om auktionen
Læs om budgivning

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Katrin Mikkelsen Sørensen: 8818 1174 · kms@bruun-rasmussen.dk

Lise Jacobsen: 8818 1175  · lij@bruun-rasmussen.dk