Klassisk dansk stentøj søges!

Til oktober sætter vi på en netauktion fokus på klassisk dansk stentøj fra perioden ca. 1930-1960. Vi søger netop nu genstande til auktionen.

 

Axel Salto, Eva Stæhr-Nielsen og Arne Bang – intet er for tiden mere populært i boligindretningen end stentøj fra dansk stentøjs guldalder. Årene 1930-60 betegner en epoke inden for dansk stentøjsarbejde, hvor høj håndværksmæssig og kunstnerisk kvalitet smeltede sammen med de smukke glasurer og former, der har vist sig som forbillede for eftertiden.

Vurdering og indlevering til auktion

På grund af tidens store efterspørgsel afholder vi den 16. oktober en temaauktion på nettet, hvor vi præsenterer et stort udvalg af stentøj.

Ligger du inde med stentøj, som du overvejer at sælge på auktion, er du velkommen til at lægge vejen forbi en af vores afdelinger for en gratis og uforpligtende vurdering. Vi står klar til at se på dit stentøj alle hverdage og lørdage i vores afdeling i Aarhus og København. Se adresser og åbningstider.

NB: Indleveringsfristen er mandag den 3. september.

Stentøjets enestående kunstnere

Det var netop i årene 1930-60, at den bredt favnende Axel Salto i lighed med andre højt estimerede danske kunstnere indledte et samarbejde med Den Kongelige Porcelænsfabrik. Værkstedet Saxbo med Nathalie Krebs og Gunnar Nylund ved roret så dagens lys i 1929 og husede i de efterfølgende årtier en række enestående keramikere, heriblandt Eva Stæhr-Nielsen, Edith Sonne, Jens Jacob Bregnø og Hugo Liisberg. Samtidig formgav Arne Bang sine vaser, skåle og fade med rod i art deco’ens stilrene linjer og enkle æstetik.

Alt dette og meget kommer vi til at give et indblik i på vores temaauktion med klassisk dansk stentøj.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

København: Amalie Hansen · 8818 1194 · amh@bruun-rasmussen.dk

Aarhus: Kristine Toftgaard Tanderup · 8818 1237 · ktt@bruun-rasmussen.dk